Categoria: Formació continuada

Professionals de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera es formen en matèria d'autoprotecció en cas de catàstrofe

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Prevenció de Riscos i Salut Laboral de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha format en matèria d'autoprotecció gairebé 700 professionals de l'Hospital Can Misses.

La formació va culminar amb un simulacre al Servei de Radiologia, on es va produir un incendi en l'àrea de ressonància magnètica, ubicada a la planta primera de l'edifici G. El simulacre va durar uns 15 minuts i van ser evacuats gairebé 20 pacients que en aquell moment eren al Servei.

Per a Àngels Mezquida Noguera i María Jesús Ramírez Raez, tècniques de la Unitat de Prevenció de Riscos i Salut Laboral, "la participació en la formació impartida enguany ha superat la dels darrers anys i per això valoram molt positivament que els professionals participin activament en la formació en cas de catàstrofe".

Alguns dels objectius d'aquesta formació són els següents: preparar tot el personal en el protocol d'actuació segons l'equip d'emergència al qual pertanyin i saber la ubicació dels mitjans de protecció i de les vies d'evacuació; conscienciar sobre la necessitat de mantenir lliures d'obstacles les àrees properes als mitjans de protecció; atacar el sinistre en el moment en què es detecta fins que es rebi l'ordre d'evacuació o hi acudeixin les ajudes exteriors, i conèixer el punt de reunió exterior.

El simulacre va constar de tres fases: preparació prèvia, execució i, en darrer lloc, fase d'avaluació, és a dir, fase de judici crític. Per això en tot simulacre hi ha un equip d'àrbitres compost per les responsables de la Unitat de Prevenció, un representant sindical i un representant de la Direcció General d'Emergències, la funció de les quals és observar com es duu a terme i quins factors negatius hi aprecien, per corregir-los posteriorment.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 28/11/2016]

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera]

Què en diu la premsa
*29/11/2016 Diario de Ibiza - Incendio (simulado) en el servicio de Radiología.
*28/11/2016 noudiari.es - Casi 700 profesionales del Área de Salud se forman en autoprotección ante una catástrofe.