Categoria: Formació continuada

Son Espases acull una jornada per donar visibilitat a projectes innovadors en l’àmbit de les cures d’infermeria

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Universitari Son Espases ha acollit la IV Jornada d’Innovació i Cures centrades en la persona, que té com a objectiu donar visibilitat a projectes innovadors liderats per professionals de la infermeria i valorar la possibilitat d'incorporar-ne d’altres que es duen a terme a centres d'arreu de l'Estat.

La directora gerent de Son Espases, Maria Dolores Acón, ha estat l'encarregada d'inaugurar la Jornada, juntament amb el director d'infermeria, Luis Mariano López, i la subdirectora d'infermeria, Teresa Pou, els quals han donat la benvinguda al centenar d'assistents.

Enguany, la Jornada ha comptat amb dues taules rodones. La primera ha tractat sobre la tecnologia aplicada a les cures i l'aplicació de processos innovadors en l'orientació al pacient de cara a gestionar per si mateix la seva cura, com són els casos dels ponents Serafín Fernández, infermer provinent d'Andalusia i creador de #Picuida, i David Fernández, professor universitari de València, que utilitzen Internet com a eina innovadora d'ajuda al pacient. També hi ha participat la infermera de la Unitat de Cures Pal·liatives Pediàtriques, Susana Jordà, que ha parlat de la importància de les associacions de pacients com un recurs complementari i facilitador de la comunicació entre pacients, familiars i professionals. Per últim, dos xefs de renom, Pau Navarro i Ariadna Salvador, han explicat la seva experiència professional al capdavant d'un espai gastronòmic diferent i la seva aposta per la innovació centrada en la humanitat i els valors.

En la segona taula rodona, M. Lucía Moreno, infermera d'Atenció Primària, i Yolanda Rodríguez, infermera del Servei de Medicina Preventiva, s'han centrat en la importància de la coordinació dels nivells assistencials per assegurar la continuïtat assistencial i fomentar la seguretat del pacient, evitant resultats adversos i implicant-los a ells i a les seves famílies en el control de la malaltia. Els professionals de la salut aposten per la figura del pacient expert a qui eduquen, amb independència de l'edat que tengui, i a qui demanen què necessita. En aquest sentit, Bartolomé Villalonga, infermer pediàtric, ha presentat la consulta per racons de salut i l'equip de la Consulta de MPOC fràgil ha presentat la seva experiència amb el treball conjunt amb pacients i familiars mitjançant grups focals.

Durant la Jornada, que enguany s'ha efectuat per quart any consecutiu, s'ha presentat com a novetat la Primera edició dels Premis d'Innovació de l'Hospital Universitari Son Espases, en col·laboració amb l'Obra Social "la Caixa". Es podran presentar projectes, liderats per infermers, fisioterapeutes i terapeutes ocupacionals, que suposin una millora en la qualitat de l'atenció a les persones i a les seves famílies. Els projectes hauran d'incloure una proposta d'implantació a l'Hospital Universitari Son Espases (Sector Ponent).

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 12/01/2017]

[Fotos: IB-Salut]


*13/01/2017 DiarioBalear.es - Son Espases acoge una jornada para dar visibilidad a proyectos innovadores en el ámbito de los cuidados de enfermería.
*13/01/2017 ibeconomia.com - Son Espases presenta la primera edición de sus premios a la innovación junto a la Caixa.