Categoria: Formació continuada

La Conselleria de Salut finançarà amb 22.195 euros l’Escola de Salut Pública de Menorca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut finançarà amb 22.195 euros l’organització de l’Escola de Salut Pública de Menorca, que enguany durà a terme la 28a edició, del 18 al 27 de setembre, al Llatzeret de Maó. La Conselleria de Salut aportarà aquests recursos en virtut d’un conveni de col·laboració que signarà amb el Consell Insular de Menorca, la Universitat de les Illes Balears i la Universitat Menéndez Pelayo, tal com ha aprovat avui el Consell de Govern.

Amb aquest conveni es regularà la participació de cada entitat en l’organització de l’Escola de Salut Pública de Menorca, que promou i organitza la institució insular menorquina amb l’objectiu de promoure la formació i la innovació científica en el camp de la salut pública.

Cal recordar que l’edició de 2016 va assolir un rècord d’assistència, amb prop de 800 participants i, per aquest motiu i amb la idea de desenvolupar les activitats de manera més descongestionada, el programa d’enguany s’amplia a 8 jornades.

Així mateix se n’incrementa l’oferta. Concretament, s’ofereixen 12 cursos i 12 trobades, que han seleccionat els membres del Consell Acadèmic d’entre les més de 50 propostes presentades per institucions i col·lectius de l’àmbit acadèmic, de l’Administració pública, fundacions, xarxes d’investigació, societats científiques i organitzacions de l’àmbit sanitari i social. L’objectiu és promoure la participació i garantir que es tracten els aspectes més innovadors i emergents en intervenció, metodologia i recerca en salut pública que més atrauen al professionals als quals van dirigits.

Per exemple, enguany s’hi afegeix un curs internacional d’epidemiologia avançada i estadística —International programme of Advanced epidemiology and statistics causal inference course (IPAES) —amb la intervenció de professors reconeguts d’àmbit internacional com el Dr. Felix Elwert, professor associat de Sociologia i Ciències de la Salut a la University of Wisconsin–Madison; el Dr. Tyler VanderWeele, professor d’Epidemiologia a Harvard T.H. Chan School of Public Health, i el Dr. Xavier Basagaña, professor associat de Recerca en Bioestadística a l’Institute for Global Health de Barcelona.

El programa inclou també un taller pràctic sobre la metodologia d’investigació, acció i participació “Photovoice”, que consisteix en la realització de fotografies per identificar i reflexionar sobre les debilitats i fortaleses d’una comunitat i promoure un debat crític sobre temes comunitaris d’una realitat per prendre’n consciència i intentar modificar-les exercint influència sobre els agents polítics.

Quant a les trobades, deu de les dotze sessions del programa són reunions de grups organitzats que aprofiten el marc de l’Escola de Salut en el Llatzeret per fer una convocatòria de treball.

És el cas, per exemple, de la Red Española de Universidades Saludables; de les biblioteques virtuals de ciències de la salut; el grup de treball de la Alianza de Salud Comunitaria; la trobada sobre l’excel·lència de la investigació en salut pública del Centro de Investigación Biomédica en Red (CIBER), o les reunions que promou el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat sobre la formació o el desenvolupament professional de la carrera dels metges, o la sessió dedicada al futur dels registres poblacionals de càncer que promou la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears.

Les dues úniques trobades obertes són la V Jornada d’Activitat Física i Salut. que organitza el gabinet de medicina esportiva del Consell Insular de Menorca en col·laboració amb l’Àrea de Salut de Menorca i el Servei de Salut, i que enguany té per títol “Exercici físic i esport. És tot saludable?”, i la trobada sobre protecció de dades en salut pública i investigació.

[Font: Conselleria de Salut. 25/08/2017]

[Foto: Escola de Salut Pública de Menorca]

Notícies relacionades a Infosalut
*18/08/2017 - L'Escola de Salut Pública de Menorca penja el cartell de complet per al curs IPAES, entre d'altres propostes acadèmiques.
*01/06/2017 - Presentació de la XXVIII edició de l'Escola de Salut Pública de Menorca 2017.