Categoria: Formació continuada

L’Hospital Comarcal d'Inca acull la XIV Jornada de la SEMES

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Comarcal d’Inca ha acollit la XIV Jornada de la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències (SEMES), que enguany s’ha centrat en l’atenció de pacients d’accidents amb múltiples víctimes (accidents de trànsit, atemptats, etc.) i catàstrofes naturals.

L’objectiu de la SEMES és mantenir un punt de trobada global entre els diferents professionals per tractar temes que afecten el conjunt de la societat i que tenen a veure amb l’àmbit de l’atenció sanitària d’urgència i emergència. És la segona societat científica amb més socis a les Illes Balears (325) i cada any organitza aquesta jornada en un centre sanitari diferent. Enguany ha triat l’Hospital Comarcal d’Inca per fer-la coincidir amb el desè aniversari del centre.

La subdirectora de Prestacions i Cartera de Serveis del Servei de Salut, Isabel Zaldívar; la directora gerent de l’Hospital Comarcal d’Inca, Soledad Gallardo, i el president de SEMES Balears, Jordi Puiguriguer, han inaugurat la Jornada, a la qual han assistit devers 150 professionals d'Urgències i emergències sanitàries, entre metges, infermers i tècnics.

Durant la Jornada s’han alternat tallers formatius, eminentment pràctics, amb conferències i taules rodones. El matí s’ha fet un simulacre de rescat de víctimes d’un accident de trànsit, en el qual han participat el SAMU 061, Bombers de Mallorca i la Policia Local d’Inca. També s’han organitzat tallers d’ecografies, de suport vital i de triatge (classificació de la gravetat) extrahospitalari i intrahospitalari.

L’horabaixa, Ervigio Corral, cap del Departament de Capacitació i Qualitat Assistencial del SAMUR de Madrid, ha explicat com es va organitzar el dispositiu sanitari en l’atemptat de l’11M. Per la seva part, els responsables del Servei d’Urgències de l’Hospital del Mar (Barcelona), Alfons Aguirre i Isabel Cirera, han explicat la seva experiència en els atemptats terroristes d’agost a Barcelona.

A banda d’això, els responsables de tots els serveis d’Urgències dels hospitals públics de les Illes Balears han compartit una taula rodona en la qual cadascú ha explicat els plans de catàstrofes implantats per afrontar un hipotètic accident amb múltiples víctimes o una catàstrofe.

[Font: Conselleria de Salut. 24/11/2017]

[Foto: Conselleria de Salut]