Categoria: Formació continuada

Presentació del Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària (SEFH) comunica que el 63 Congrés Nacional de la SEFH se celebrarà a Palma del 8 al 10 de novembre de 2018.

La presentació del Congrés es va dur a terme a Palma, el passat mes de febrer, en una reunió a la qual van assistir Miguel Ángel Calleja, president de la SEFH; Pere Ventayol, president del Comitè, i Olga Delgado, coordinadora científica, i representants de 78 empreses de la indústria farmacèutica. També hi van ser Ana Lozano, vicepresidenta de la SEFH; Montserrat Pérez, secretària de la SEFH, i Javier García Pellicer, tresorer de la SEFH, juntament amb altres farmacèutics especialistes de tots els hospitals de Balears com a membres del comitè organitzador.

Pere Ventayol va destacar en la seva intervenció, "el compromís i la importància d'organitzar el 63 congrés 2018, que torna a Palma després de 24 anys. Una aposta ferma perquè l'esdeveniment científic més rellevant de la nostra societat constitueixi una experiència única en un recentment estrenat Palau de Congressos, en el qual apostem per moure'ns per la Salut i per obtenir els millors resultats en els nostres pacients”.

Per la seva banda, Olga Delgado va subratllar la importància que el farmacèutic hospitalari, com a professional sanitari, tingui com a objectiu la salut, “i això inclou implicar-nos en la cura de la població i dels pacients, en la prevenció de iatrogènia farmacològica i enfocar-nos als resultats dels tractaments. Hem d'ampliar i completar el nostre rol sanitari, participant en el foment d'estils de vida saludables, la prevenció de la malaltia i treballar conjuntament amb el pacient per aconseguir els objectius. El compromís de les persones amb la seva pròpia salut és imprescindible per mantenir i recuperar la salut, el farmacèutic hospitalari ha de treballar amb els pacients i la població per aconseguir que se sentin un actiu de la seva pròpia salut, i no un subjecte passiu de l'assistència sanitària”.

El president de la SEFH, Miguel Ángel Calleja, va agrair especialment al Comitè del Congrés la seva implicació i bon fer, “destacant a l'equip de professionals de farmàcia hospitalària que treballen a Balears, per la seva creativitat i capacitat d'innovació, i que faran que aquest 63 congrés de la SEFH sigui únic”. A més, Calleja va posar de manifest la gran alineació del lema "La Salut ens mou", amb el pla estratègic de la SEFH. Finalment, va afegir que “treballar per a la promoció de la salut amplia el camp d'actuació clàssic del farmaceùtic hospitalari, més centrat en el medicament per centrar-nos no només en el pacient sinó en el ciutadà sense malaltia i poder prevenir-la molt d'acord amb el fet de tenir una especialitat sense límits ni horitzons treballant més enllà de l'hospital”.

Més informació a l'Agenda d'Infosalut.

[Font: Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària]

[Foto: SEFH]