Back Estàs aquí:Home Formació Notícies de formació Formació continuada Curs d'estiu sobre avanços mèdics i actualitat jurídica a la UIB

Curs d'estiu sobre avanços mèdics i actualitat jurídica a la UIB

La Facultat de Dret de la Universitat de les Illes Balears (UIB) presenta el curs d’estiu denominat La palpitant actualitat jurídica dels avanços mèdics, que es durà a terme els dies 9, 10 i 19 de juliol de 2018 a la sala d'actes de Ca n’Oleo (c/ L'Almudaina, 4, de Palma).

Objectius

El curs respon a la iniciativa d'abordar les novetats i els temes d'interès en Dret Sanitari, i pretén ser un punt de trobada per a estudiants, professionals, pacients i ciutadans interessats en els apassionants reptes que la Medicina planteja al Dret.

Temàtica

La temàtica d'aquest curs centrarà el Dret Sanitari en un futur immediat: el nou barem sanitari des dels ulls d'un forense i d'una jurista; l'assistència sanitària transfronterera; la gestació subrogada i la reproducció assistida; l'homeopatia i el seu règim jurídic; el test genètic directe al consumidor; el big data sanitari i la nova normativa de protecció de dades de caràcter personal; els menors i la vacunes; les franquícies en el sector sanitari; la inseguretat jurídica en la responsabilitat sanitària; el diferent tractament segons la jurisdicció de l'error diagnòstic i del diagnòstic tardà; la medicina forense a la llum dels últims casos mediàtics; els efectes de la falta d'informació al pacient; la humanització en salut 3.0; la legalització de l'ajuda a morir i una reflexió antropològica entorn a la mort.

Destinataris

Estudiants, professionals, pacients i interessats en general en la perspectiva ètico-jurídica dels avanços mèdics.

Altres dades d'interès

La matrícula està oberta i les places són limitades. Inscripcions obertes fins al 15 de juny!

Trobareu més informació en aquest enllaç. Igualment, us podeu sol·licitar més informació a Cristina Gil Membrado: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Formulari de matrícula.

Més informació a l'Agenda d'Infosalut.

[Font: Universitat de les Illes Balears. Facultat de Dret]

[Foto: Infosalut]