Directius de l'IB-Salut participaran en el projecte de desenvolupament professional de gestors sanitaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i el director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), Juli Fuster, es van reunir amb Modoaldo Garrido, vicepresident de la Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA), que van presentar el projecte “AvanzaDPC: Desarrollo Profesional Continuo de Directivos de la Salud”.

Aquesta iniciativa —patrocinada per AstraZeneca i que compta amb el suport de Luzan5 Health Consulting i de la Universitat Complutense de Madrid— té per objecte facilitar la projecció de la gestió sanitària, elevar el nivell professional dels directius i valorar la gestió sanitària de qualitat.

A la reunió també van assistir la directora de la Fundació AstraZeneca, Celia Cortijo, i el gerent regional de Relacions Institucionals d’AstraZeneca, Miquel Romans.

Garrido va explicar que amb aquest projecte SEDISA pretén dissenyar un sistema d’acreditació professional de directius de la salut, amb un model de certificació basat en la pràctica del gestor sanitari, mitjançant el qual es puguin reconèixer els seus mèrits i les seves competències: coneixements, habilitats i actituds.

Per la seva part, la consellera va assenyalar que és fonamental promocionar aquest tipus d’accions adreçades a impulsar la professionalització de la gestió sanitària. Així mateix, ha valorat molt positivament que SEDISA hagi seleccionat al Servei de Salut de les Illes Balears per participar en el Panel d’Experts que aportarà les dades necessàries per a l’elaboració del mapa de competències professionals dels directius de la salut.

[Font: Conselleria de Salut. 21/03/2019]

[Foto: Conselleria de Salut]