Back Estàs aquí:Home Formació Notícies de formació Formació sanitaria especializada

Formació especialitzada

Onze residents de salut mental han completat la seva formació a les Illes Balears

Onze residents de salut mental han completat la seva formació a les Illes Balears en les especialitats de psicologia clínica (2), infermeria de salut mental (5) i psiquiatria (4). L’acte de graduació ha tengut lloc a l’Hospital Psiquiàtric i ha estat organitzat per la Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental de les Illes Balears (UDMSM). És la primera vegada que es fa un acte de comiat als residents de salut mental, ja que abans s’integraven dins les diferents unitats de docència dels hospitals.

Hi ha assistit la directora general d’ Acreditació, Docència i Investigació, Marga Frontera; el gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar; el coordinador autonòmic de Salut Mental, Oriol Lafau, i la cap d’estudis de la UDMSM, M. Luz Pradana. Una vegada acabada la presentació, s’han lliurat les orles commemoratives i obsequis als onze residents.

Llegeix més...

Directrius sobre els documents acreditatius d'avaluacions dels especialistes en formació

En el BOE núm. 95, de dia 19 d'abril de 2018, s'ha aprovat la Resolució de la Direcció General d'Ordenació Professional, per la qual s'aproven les directrius bàsiques que han de contenir els documents acreditatius de les avaluacions dels especialistes en formació.

La Llei 44/2003, d'ordenació de les professions sanitàries, assenyala que les activitats dels residents seran objecte de les avaluacions que reglamentàriament es determinin i, en tot cas, existiran avaluacions anuals i una avaluació final del període formatiu.

En el Reial decret 183/2008 es determinen i classifiquen les especialitats en Ciències de la Salut i es desenvolupen determinats aspectes del sistema de formació sanitària especialitzada. En particular, en un dels seus articles especifica que el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat aprovarà les directrius bàsiques que han de contenir els documents acreditatius de les avaluacions, aplicables a totes les unitats docents acreditades per impartir formació especialitzada.

Llegeix més...

El COIBA organitza el curs de preparació a l'examen EIR per a infermeres

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balers (COIBA) organitza, un any més, el curs de preparació per a l’examen d’Infermer/Infermera Intern/Interna Resident (EIR), que se celebra anualment a nivell estatal, per poder accedir a la formació infermera especialitzada: comares, infermeres pediàtriques, de salut mental, especialistes en Infermeria familiar i comunitària, Infermeria geriàtrica o Infermeria del treball. Per això, han de superar un examen de coneixements para poder fer la residència d'infermeria en l'especialitat i el lloc d'Espanya que triïn o on estigui disponible la plaça.

Aquest curs, organitzat pel COIBA i impartit per l'Institut de Formació Sanitària (IFSES), té una durada aproximada d’un any i prepara els graduats en Infermeria en aspectes més específics i concrets del temari.

De les 1.050 places ofertes a tot Espanya el 2018, 27 són a les Illes Balears: comares (14), infermeres de salut mental (5), Infermeria pediàtrica (4) i Infermeria familiar i comunitària (4). Aquestes places es distribueixen entre els centres de salut i els hospitals públics de les Illes Balears.

Llegeix més...

Jornada de portes obertes a Son Espases per a futurs residents

Una trentena de persones han assistit a la segona edició de la jornada de portes obertes per a futurs residents, organitzada per la Comissió de Docència de l’Hospital Universitari Son Espases.

L’objectiu de la jornada, que està adreçada als futurs residents que han de triar un centre de docència de postgrau, és donar a conèixer l’oferta de places de l’hospital de referència de les Illes Balears per a interns residents de les especialitats de biologia, farmàcia, infermeria, medicina i química.

Enguany, Son Espases oferirà 47 places per a residents.

La cap d’estudis de Son Espases, Ana Cremades, ha donat la benvinguda als assistents i els ha explicat les característiques i les instal·lacions de l’Hospital, les especialitats actuals i l’oferta docent de postgrau. Per la seva part, els assistents han tengut l’oportunitat de conversar directament amb els tutors de residents de cada categoria acreditada i plantejar-los dubtes i inquietuds.

Llegeix més...

L'Hospital Son Llàtzer ha organitzat una jornada de portes obertes per a futurs residents

La Comissió de Docència de l'Hospital Son Llàtzer ha organitzat una jornada de portes obertes dirigida als futurs residents que, properament, hauran de triar el centre de docència de postgrau en el qual cursaran la seva residència. L'objectiu principal de la jornada ha estat donar a conèixer les característiques del centre, les seves instal·lacions, les especialitats existents i l'oferta docent.

El cap de docència de l'Hospital Son Llàtzer, Toni Figuerola, ha donat la benvinguda als futurs residents a la segona jornada d'aquestes característiques que es realitza a l'Hospital. A continuació, el tutor del Servei de Digestiu, Álvaro Brotons, ha explicat els motius pels quals fer la residència a l'Hospital Són Llàtzer pot ajudar-los a aconseguir una formació integral per completar els seus estudis. Finalment, els assistents han realitzat una visita guiada a les diferents unitats docents, instal·lacions i dotació general de cada servei.

Llegeix més...