Categoria: Formació especialitzada

Estudiants de medicina dels Estats Units fan una estada formativa a l'Hospital d'Inca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Durant aquest estiu, un total de 28 estudiants de medicina dels Estats Units completaran una estada formativa a l'Hospital Comarcal d'Inca gràcies al Projecte Atlantis. Es tracta d'un programa de pràctiques d'observació que té com a objectiu facilitar i enfortir vincles entre els futurs metges i investigadors dels Estats Units i els hospitals on es desenvolupa el programa i els seus professionals.

El director mèdic de l'Hospital Comarcal d'Inca, Onofre Pons, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda als vuit primers residents, que durant un període de tres setmanes tendran l'oportunitat de conèixer la feina dels professionals sanitaris del centre. A cadascun dels estudiants li han assignat un facultatiu de referència, però rodaran pels serveis d'Anestesiologia, de Cirurgia General i Digestiva, de Cirurgia Ortoprotètica i Traumatologia, de Dermatologia, de Digestiu, de Farmàcia, de Ginecologia i Obstetrícia, de Medicina Intensiva, de Medicina Interna, de Nefrologia, de Neurologia, d'Oftalmologia, de Pneumologia, de Psiquiatria, de Radiodiagnòstic, de Rehabilitació, de Reumatologia i d'Urgències, amb l'objectiu de conèixer com es treballa en l'àmbit hospitalari i en què consisteix la feina del personal sanitari.

Durant l'estada no podran fer cap activitat sanitària, ja que just hi participaran com a observadors, atès que la legislació nord-americana els prohibeix tractar els pacients durant la formació acadèmica. Com a contrapartida, els estudiants oferiran classes de conversa en anglès als professionals de l'Hospital i fins i tot el seu suport en tasques de traducció d'articles.

La Gerència de l'Hospital Comarcal d'Inca, la Comissió de Docència i els caps de servei que tutelaran els estudiants els han animat a aprofitar aquest període formatiu i a conèixer com funciona un sistema sanitari diferent al del seu país.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 06/06/2016]

[Foto: IB-Salut]

Notícies relacionades a Infosalut
*19/08/2016 - Comiat dels estudiants nord-americans del Projecte Atlantis a l'Hospital d'Inca.

*06/06/2016 Última Hora - Veintiocho estudiantes de Medicina de EEUU realizarán una estancia formativa en el hospital de Inca.