Categoria: Formació especialitzada

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera formarà enguany a deu residents

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Enguany, l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera formarà deu nous professionals, concretament vuit metges interns residents (MIR) i 2 infermeres internes residents (IIR) de l’especialitat obstetricoginecològica (comare).

La nova promoció incorporada enguany té majoritàriament presència femenina (nou dones i un home), de nacionalitat espanyola en tots els casos.

Dels vuit MIR que acaben d’incorporar-se, set ho faran en l’especialitat de medicina familiar i comunitària i un en l’especialitat de medicina interna. Aquests se sumen als vint-i-un MIR que ja estan en el període de formació, divuit dels quals són de medicina de família i quatre de medicina interna. Amb aquestes incorporacions l’Àrea Obstetricoginecològica té quatre comares residents. En total, doncs, amb aquestes incorporacions hi ha 33 residents (29 MIR i 4 comares). La formació de les IIR serà de dos anys, la de medicina familiar, de quatre, i la de medicina interna, de cinc.

La directora gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Carmen Santos, va rebre en un acte de benvinguda els nous MIR i IIR acompanyada de la directora d’infermeria, Noelia Azqueta; el director de Gestió, Héctor Martín; el subdirector mèdic d’Atenció Primària, Alberto Sanagustín, i el coordinador de Docència, Alfredo Barber.

D’altra banda, acaben el període de formació quatre MIR de medicina familiar i comunitària i dues IIR (comares), quatre dels quals seran contractats a l’Àrea de Salut: un formarà part del Servei d’Urgències de Can Misses, un altre anirà destinat al Servei d’Urgències d’Atenció Primària (SUAP) de Vila, una de les comares quedarà a l’atenció primària i una altra a la sala de parts de l’Hospital Can Misses. Els dos MIR restants han decidit optar per altres localitzacions.

MIR en farmàcia hospitalària per a 2020

L’Hospital Can Misses ha obtingut l’acreditació per comptar amb residents en l’especialitat de farmàcia hospitalària per el proper any 2020. A més, el Servei de Salut de les Illes Balears i l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera continuen treballant conjuntament perquè les especialitats de pediatria i de ginecologia i obstetrícia puguin formar-se pròximament a Can Misses.

Segons la directora gerent, “és un doble orgull rebre una nova promoció de residents i també aconseguir fidelitzar el 66 % dels professionals que ha rebut la formació aquí durant anys i que ha decidit quedar-se a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera”.

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 11/06/2019

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera]