Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària

Gestió sanitària

Irma Velasco, nova directora gerent de GEIBSAU

La consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha informat el Consell de Govern de la designació d’Irma Velasco Rodríguez com a directora gerent de l’empresa pública Gestió d’Emergències de les Illes Balears, SAU (GEIBSAU).

Irma Velasco és llicenciada en Econòmiques per la Universitat de Valladolid. Té un màster en Desenvolupament Econòmic Regional i Local, és Agent de Desenvolupament Local (IDC) i compta amb el Certificat d’Aptitud Pedagògica (CAP) per la Universitat Complutense de Madrid.

La nova directora substitueix en el càrrec a Job Torres San Julián que havia ocupat el càrrec de director gerent des de l'any 2015.

Llegeix més...

Son Espases inaugura una exposició amb obres de joves que assisteixen a l’Hospital de Dia de l’IBSMIA

L’Hospital Universitari Son Espases va inaugurar el passat 10 d’octubre l’exposició “Viure sense màscares, créixer sense barreres” amb pintures fetes per joves que assisteixen a l’Hospital de Dia de l’Institut Balear per a la Salut Mental de la Infància i l’Adolescència (IBSMIA).

A l’inauguració, hi van asistir el director gerent de Son Espases, Josep Pomar; el director mèdic, Javier Murillas; el director d’infermeria, Juan Manuel Gavala; la directora de l’IBSMIA, Isabel Flórez, i el professor Jaume Mateu.

Aquesta exposició, situada al vestíbul de Rehabilitació (planta zero, devora la cafeteria) i que es mantindrà fins al pròxim 27 d’octubre, està composta per vint-i-nou pintures, que simbolitzen les màscares que utilitzen per protegir-se els pacients amb trastorns mentals, i unes barreres que són les que han de esquivar en el seu dia a dia. En un món ple de barreres, l’infant o el jove haurà d’aprendre que li cal ser molt hàbil usant la màscara i voldrà i somiarà un món sense barreres que el deixi mostrar-se tal com és.

Per als infants i per als joves amb trastorn mental, les màscares i les barreres van plegades. Des de la infància, s’han d’esforçar a evitar tantes barreres que acaben intentant dissimular qui són i què els passa. Llavors, aprenen que la màscara els protegeix però que, alhora, també els limita, amb tota l’angoixa que suposa viure d’aquesta manera.

Llegeix més...

L'ABA i la FBSTIB renoven el conveni per promocionar la donació de sang a les autoescoles

El director gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB), Ismael Gutiérrez i la presidenta de l'Associació Balear d'Autoescoles (ABA), Antonia Català, han renovat el conveni per promocionar la donació de sang a les 64 autoescoles que formen part d'aquesta associació.

L'objectiu del conveni consisteix a oferir la màxima informació possible als futurs conductors sobre el procés i la destinació de les donacions de sang.

Així mateix, amb el lliurament del llibre de la teòrica, s'inclouran fulls informatius amb els requisits per fer-se donant i amb la ubicació dels punts d'extracció de cada setmana tant de manera personal com a través de les seves xarxes socials.

Llegeix més...

La consellera de Salut rep Dora Romaguera, reconeguda amb el premi Joves Investigadors

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha rebut la doctora Dora Romaguera, investigadora d’epidemiologia nutricional i fisiopatologia cardiovascular de l’Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa).

Romaguera va rebre el passat 19 de setembre el premi Joves Investigadors de la Fundació AstraZeneca per la seva investigació en l’àrea de la diabetis de tipus II i l'obesitat, premi dotat amb una beca de 20.000 euros.

La consellera ha mostrat la seva satisfacció i ha agraït a la investigadora el treball que du a terme.

D’altra banda, ha recordat que l’IdISBa fa les passes necessàries per retenir talent a les nostres illes, amb actuacions com ara l’impuls al pla estratègic en recursos humans en investigació, el pla de suport als grups emergents i el projecte de decret de carrera investigadora, mitjançant el qual es regularà l’accés a la professió, la promoció professional i l’estabilització dels investigadors.

Llegeix més...

L'Hospital General de Palma disposa d'una consulta dental específica per a persones amb necessitats especials

L'Hospital General de Palma disposa d'una consulta dental específica que atén específicament infants i adults amb necessitats especials, derivats de centres de salut on no ha estat possible fer-los el tractament dental.

Nacho García-Moris és el responsable del gabinet dental de l’Hospital General de Palma des de fa cinc anys.

“Atenem pacients amb diferents patologies com puguin ser l’autisme, la paràlisi cerebral, la síndrome de Down, pacients amb algun tipus de deficiència i pacients no col·laboradors del Programa d’Atenció Dental Infantil (PADI)”, explica García-Moris. Els pacients no col·laboradors, afegeix, són aquells que “no poden o no volen obrir la boca; l’exploració és molt complicada i poden tenir alguns problemes si, per exemple, treballes amb aigua, perquè no tenen el reflex d’empassar”.

La majoria dels pacients són atesos a la consulta, si bé un o dos cops a l’any García Moris es desplaça a les residències per a persones amb discapacitat intel·lectual de Son Tugores i Son Llebre per fer una revisió dental als usuaris.

La consulta de l’Hospital General dona servei a les Illes Balears. En el cas de Menorca, la majoria de pacients poden ser atesos a la mateixa illa, però en el cas de les Pitiüses s’han de desplaçar a Mallorca. Actualment, es treballa en la instal·lació d’una consulta específica a Eivissa.

Llegeix més...