Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària

Gestió sanitària

Eleven, una nova iniciativa d'humanització de l'atenció sanitària impulsada per la Unitat de Seguretat del Pacient d'Eivissa i Formentera

Devers 30 pacients i prop de 15 professionals sanitaris dels serveis d'Hemodiàlisi i Hospital de Dia Oncològic han tingut l'oportunitat d'assistir a la segona sessió d'Eleven, una nova iniciativa d'humanització de l'atenció sanitària impulsada per la Unitat de Seguretat del Pacient de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, dirigida tant a pacients i familiars com a professionals.

Eleven és un projecte que persegueix alleujar l'estrès de pacients i familiars i, alhora, millorar la salut dels treballadors de l'Hospital Can Misses a través del ioga i la meditació.

Aquest projecte contempla recórrer totes les unitats i serveis de l'Hospital Can Misses mensualment i dedicar 11 minuts de relaxació i meditació amb tècniques de respiració de ioga. Tomás Gómez, instructor de ioga, és l'encarregat de fer, de manera altruista, que els professionals sanitaris aprofitin el seu descans per connectar amb un mateix i la seva respiració.

Llegeix més...

Els col·legis de metges aproven un Decàleg per a la igualtat entre dones i homes en la professió mèdica

L’Assemblea General del Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM) ha aprovat el Decálogo para la igualdad de mujeres y hombres en la profesión médica, elaborat pel Grup de Treball de Gènere i Professió.

Amb aquest Decàleg s'adopta una postura pública sobre el principi d'igualtat, amb la finalitat de promoure un canvi cultural entre els professionals mèdics i accedir a la igualtat entre homes i dones.

El Decàleg planteja, entre altres qüestions, les següents:

- Treballar per fomentar la presència de les metgesses als espais de presa de decisions. 

Llegeix més...

Concurs oposició de FEA de l'Aparell Digestiu al sector sanitari de Menorca

En el BOIB núm. 135, de 30 d’octubre de 2018, s’ha publicat la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), per la qual es convoca un concurs oposició per cobrir places vacants de la categoria de facultatiu especialista d'àrea (FEA) de l’Aparell Digestiu del Servei de Salut, en el sector sanitari de Menorca.

Aquestes places estan incloses en les ofertes d'ocupació pública per als anys 2016 i 2017.

A l'Annex d'aquesta resolució podeu consultar les bases de la convocatòria.

Sector sanitari de Menorca

Llegeix més...

Llistes definitives de l’oposició de metge d’urgència hospitalària de Menorca

En el BOIB núm. 134, de 27 d’octubre de 2018, s’ha publicat la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), per la qual s’aprova la llista definitiva de persones aspirants admeses i excloses del concurs oposició per cobrir places vacants de la categoria de metge/metgessa d’urgència hospitalària del Servei de Salut, convocat el mes de maig de 2018, corresponent al Sector Sanitari de Menorca.

Contra aquesta resolució es pot interposar un recurs de reposició, en el termini d’un mes, i un recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos, segons la normativa especificada a la resolució.

Llegeix més...

Llistes definitives de l’oposició de metge d’urgència hospitalària d'Eivissa i Formentera

En el BOIB núm. 134, de 27 d’octubre de 2018, s’han publicat les resolucions del director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), per les quals s’aproven les llistes definitives de persones aspirants admeses i excloses del concursos oposició per cobrir places vacants de la categoria de metge/metgessa d’urgència hospitalària del Servei de Salut, convocats el mes de maig de 2018, corresponents als següents sectors sanitaris:

- Sector sanitari d’Eivissa.

- Sector sanitari de Formentera.

Contra aquestes resolucions es pot interposar un recurs de reposició, en el termini d’un mes, i un recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos, segons la normativa especificada a les resolucions.

Llegeix més...