Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària

Gestió sanitària

Nou protocol sobre la custòdia de les proves d'alcoholèmia a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, amb un equip de treball format pel Servei de Laboratori d'Anàlisis Clíniques, el Servei d'Urgències, l'Assessoria Jurídica, la Direcció de l'Hospital de Formentera, la Direcció d'Atenció Primària, la Direcció Mèdica d'Atenció Hospitalària, la Direcció d'Infermeria i Direcció de Gestió, a més de la Gerència i el SAMU 061, en col·laboració amb les unitats d'atestats de la Policia Local de totes les localitats pitiüses, Guàrdia Civil i Fiscalia, i coordinat per la Unitat de Qualitat de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, ha desenvolupat un nou protocol de realització de proves d'alcoholèmia, en què es millora substancialment la cadena de custòdia i s'amplien les possibilitats de realització de la prova.

El nou protocol, l'elaboració del qual possibilita la realització de les proves d'alcoholèmia, a més de en els serveis d'Urgències d'ambdós hospitals de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, en els centres de salut i en els Serveis d'Urgències d'Atenció Primària (SUAP) de Santa Eulària, Sant Antoni i Vila, com a novetat, ha estat possible gràcies al treball coordinat entre cossos i forces de seguretat de l'Estat i l'Àrea de Salut durant diversos anys.

Llegeix més...

L'actuació de les corals posa el punt final als actes del XX aniversari de l'Hospital de Manacor

L'Hospital de Manacor ha celebrat el seu XX aniversari amb un programa d'actes molt complet que ha comptat amb conferències, jornades esportives i activitats diverses, i ha culminat amb un acte de cloenda, que es va celebrar el dia 15, a l'Auditori de Manacor.

La directora gerent, Catalina Vadell Nadal, va recordar tots aquests actes i donava les gràcies a tots els que han fet possible que l'hospital compleixi aquests primers XX anys, i va donar pas al concert de les diferents corals de la comarca de Llevant que es van voler sumar a la celebració.

Va obrir el concert el Cor de Dones de Porto Cristo, dirigides per Maria Antònia Gomila; per seguir amb l'actuació de la Coral de Manacor, Ars Antiqua, dirigida per Ferran Montero. Per acabar aquest acte, les corals de Sant Joan, Felanitx, Conservatori de Felanitx, Ses Salines i el Cor de Ciutat, sota la batuta de Joan Laínez, van fer un concert de Gospel. Posteriorment, van actuar juntes totes les corals.

Llegeix més...

Reconeixement als Joves Experts en Seguretat del Pacient a l'Hospital Can Misses

La Unitat de Seguretat del Pacient (USP) de l'Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera va tenir la iniciativa de posar en marxa un grup de joves que ha estat formant durant el darrer trimestre de 2016 i 2017, per mitjà de diferents tallers, en matèria de seguretat del pacient: els Joves Experts, 19 alumnes de 4t ESO B de l’IES Sa Blanca Dona.

Aquest projecte forma part de l’estratègia de la USP de difusió de la cultura de seguretat del pacient fora de l’àmbit hospitalari, que ha estat una de les línies estratègiques de la Unitat durant els dos últims anys.

L’objectiu d’aquestes activitats ha estat augmentar la cultura de seguretat del pacient en l’àmbit educatiu, difondre pràctiques segures entre la població infantil i juvenil, així com per al professorat, i donar a conèixer les funcions de la Unitat de Seguretat del Pacient i les mesures que poden dur a terme com a ciutadans.

Recentment han presentat a l’Hospital Can Misses els projectes en els quals han estat treballant i han rebut un reconeixement per part de la direcció de l’Hospital Can Misses i els membres de la Unitat de Seguretat del Pacient.

Llegeix més...

Nomenament del personal que ha superat el concurs oposició de conductor de l'IB-Salut

En el BOIB núm. 74, de 17 de juny de 2017, s'ha publicat la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), per la qual es nomenen com a personal estatutari fix les persones aspirants que han superat el concurs oposició per cobrir places vacants de la categoria de conductor/conductora del Servei de Salut, convocat per mitjà de la Resolució de 8 de setembre de 2015 (BOIB núm. 135, de 12 de setembre de 2015).

Vegeu les places adjudicades en aquest enllaç

Llegeix més...

Reunió entre la Conselleria de Salut i la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses de Balears

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i la directora general d'Acreditació, Docència i Investigació en Salut, Margalida Frontera, han rebut en audiència els representants de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SEIMC) de Balears.

En la reunió, en què han participat Melcior Riera i José Luis Pérez, membres de la SEIMC, Gómez ha escoltat les reivindicacions i propostes plantejades en relació amb la creació de l'especialitat en malalties infeccioses i el tractament que té l'especialitat en microbiologia dins la proposta de sistema de troncalitat de la formació sanitària especialitzada.

La consellera s'ha compromés a recollir les reclamacions de les diferents societats científiques per traslladar-les al Consell Interterritorial del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, celebrat el 21 de juny, i poder mantenir així entre tots el prestigi de la formació sanitària especialitzada.

Llegeix més...