Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària

Gestió sanitària

Can Misses realitza la primera reconstrucció mamària immediata després de l'extirpació d'un tumor

L’Hospital Can Misses va realizar el passat dia 13 de maig, la primera reconstrucció immediata de mama després d’una mastectomia, en una pacient d’una quarantena d’anys. Aquesta intervenció ha estat possible després de la posada en marxa del Servei de Cirurgia Plàstica, la incorporació de la doctora Ainhoa Placer —especialista cirurgia plàstica, estètica i reparadora pel Complejo Hospitalario de Navarra— i l’excel·lent coordinació dels Serveis de Cirurgia General, Anatomia Patològica, Cirurgia Plàstica i Oncologia en el Comitè de Tumors.

La intervenció quirúrgica va consistir en una mastectomia realitzada conjuntament per la Dra. Guadalupe Moreno, cap del Servei de Cirurgia General, i la Dra. Plaer, amb biòpsia selectiva del gangli sentinella per comprovar la possible afectació dels ganglis de l’axil·la. Posteriorment, el Servei de Cirurgia Plàstica va fer una reconstrucció immediata per mitjà d’un penjall del múscul dorsal ample i un autoempelt de greix (lipofilling) obtingut de la zona donant —l’abdomen, en aquest cas—, que juntament amb el penjall ha evitat haver d’utilitzar una pròtesi per modelar la mama.

Llegeix més...

Publicació dels acords de diverses donacions a l’IB-Salut

En el BOIB núm. 61, de dia 4 de maig de 2019, s’han publicat els acords del Consell de Direcció del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), relatius a diverses donacions a l’IB-Salut.

Donació d’una escultura que representa una dona envoltada dels diferents òrgans que actualment es poden trasplantar, i representa l’agraïment a totes les persones donants d’òrgans i teixits, a les seves famílies i als professionals dels trasplantaments, per ubicar-la a l’Hospital Mateu Orfila (PATRIM 14/2019).

Donació d’un cinema ubicat a l’Hospital Universitari Son Espases (exp. PATRIM 23/2018).

Donació d’un aparell de buit per a ventosa obstètrica de la marca Medela al Servei de Salut per destinar-lo a l’Hospital Universitari Son Espases (exp. PATRIM 36/2018).

Llegeix més...

L’IdISBa convoca dues contractacions de 10 investigadors als programes TalentPlus

L’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha publicat en el BOIB núm. 65, de dia 14 de maig de 2019, Butlletí Oficial de les Illes Balears les convocatòries corresponents als programes de captació de talent investigador TalentPlus Junior i TalentPlus Tech, emmarcats en el projecte “TALENT Plus. Construint Salut, Generat Valor”.

Aquests programes impulsaran la contractació a l’IdISBa, en règim de concurrència competitiva, de personal investigador i de suport a la recerca que puguin contribuir a la generació de valor i la producció de resultats en salut.

El programa TalentPlus Junior consisteix en la convocatòria de 5 contractes predoctorals en recerca en salut, per incorporar-los a línies de recerca de l’IdISBa per a la realització de la seva tesi doctoral.

Els contractes oferts són de 48 mesos amb una retribució bruta anual de 20.600,00 euros. Els contractes es complementaran amb una dotació addicional de fons per atendre despeses de matrícula al programa de doctorat i/o despeses de mobilitat (10.000,00 € dividits en quatre anualitats).

Llegeix més...

El nou web del Servei de Salut permetrà als ciutadans accedir a les llistes d'espera

El dia 16 de maig va entrar en funcionament el nou web del Servei de Salut, que permetrà demanar i anul·lar cites i accedir a la història clínica de salut i a les llistes d’espera. El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, acompanyat de la subdirectora de Tecnologia i Sistemes d’Informació, Antonia Salvà, i del gerent de la Fundació Bit, Gabriel Frontera, va presentar públicament el nou portal, que ja és accessible des de l’adreça  .<www.ibsalut.es>.

El nou web ha estat dissenyat i implementat pel Departament de tecnologies de la informació i comunicacions del Servei de Salut, en col·laboració amb la Fundació Bit, que ha creat l’aplicació mòbil de cita prèvia dins l’app de cites del Govern. Aquests serveis han treballat durant més de dos anys per crear aquest entorn web amb les màximes condicions de seguretat per als usuaris.

Llegeix més...

Acords entre centres de salut i centres municipals de serveis socials de Palma

El Comitè tècnic de Benestar Social i Salut de Palma, format per responsables de la Gerència d’Atenció Primària de Salut de Mallorca i l’Àrea de Benestar i Drets Socials de l’Ajuntament de Palma, han elaborat els Acords de coordinació tècnica entre centres municipals de serveis socials i centres de salut de Palma, amb la finalitat de facilitar i millorar l’atenció als adults i menors que són atesos en els Centres de Salut (CS) i en els Centres de Serveis Socials Comunitaris Bàsics (CMSS) de Palma, i també per a garantir una atenció integrada i coordinada als mateixos.

Aquets acords están formats per dos grans grups:

-Acords de coordinació per a la participación en activitats de caire comunitari.

-Acords de coordinació per el tractament conjunt de casos amb problemática sociosanitària.

Llegeix més...