Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Institucions sanitàries

Institucions sanitàries

La FBSTIB va celebrar un homenatge per a les donants de llet materna

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) va celebrar un homenatge per agrair la solidaritat de les donants de llet materna el passat 22 de maig a Can Campaner.

Aquest acte, emmarcat en la celebració del Dia Mundial de la Donació de Llet el 19 de maig, pretén destacar la importància de la donació de llet materna i la tasca de les dones que de forma altruista donen la seva llet per alimentar a bebès prematurs.

El Banc de Llet de Balears, el primer d'Espanya

El Banc de Llet de Balears va ser el primer Banc de Llet Materna a Espanya i fins fa uns anys era l'únic del territori espanyol. Des de juliol de 2001, les mares que estiguin donant el pit i que gaudeixin de bona salut poden fer-se donants de llet contactant amb el Banc de Llet Materna de la FBSTIB.

Llegeix més...

GEIBSAU inicia el procediment per a la renovació de la plataforma tecnològica del SEIB 112

El Consell de Govern ha aprovat l’Acord pel qual autoritza l’entitat mercantil pública Gestió d’Emergències de les Illes Balears, SAU (GEIBSAU), a iniciar el procediment per a la renovació i contractació del subministrament i manteniment de la plataforma tecnològica de comunicacions del Servei d’Emergències SEIB 112, mitjançant procediment obert, per un import màxim de prop de 1,5 milions d’euros.

La documentació que presenta GEIBSAU inclou la memòria justificativa sobre la renovació, per al període 2018-2022, i l’informe d’adequació als preus de mercat de l’oferta pública de contractació.

Llegeix més...

La consellera de Salut rep la regidora Angélica Pastor i els veïnats de Son Roca i Son Rapinya

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha rebut en audiència la regidora del districte de Ponent de l’Ajuntament de Palma, Angélica Pastor, i els representants de les associacions de veïnats Nova Son Roca i Son Rapinya.

Durant la trobada, la consellera ha tengut l’oportunitat d’escoltar les inquietuds i els suggeriments dels veïnats en relació amb la possibilitat de millorar les infraestructures sanitàries de la zona per adaptar-les a l’augment de la població.

Així mateix, els veïnats han expressat el seu interès a conèixer el pla estratègic de la Conselleria de Salut per a l’atenció a les persones amb malalties cròniques i el projecte per transformar l’antic hospital Son Dureta en un espai amb més de 500 llits hospitalaris de mitjana i llarga estada.

Llegeix més...

Full de ruta per autoritzar l'hospital residència Cas Serres com a hospital sociosanitari a Eivissa

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i la consellera de Presidència, Pilar Costa, s’han reunit amb la vicepresidenta del Consell Insular d’Eivissa, Viviana Sans, i amb la consellera de Benestar Social, Lydia Jurado, per tal de fer les primeres passes i establir el full de ruta per autoritzar l’hospital residència Cas Serres com a hospital sociosanitari.

A la reunió han assistit també la directora general d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut, Margalida Frontera, i la subdirectora d’Atenció a la Cronicitat del Servei de Salut, Angelica Miguélez.

En aquesta reunió, les dues institucions han establert les diferents fases que cal seguir per tal de fer les passes necessàries per a l’autorització hospitalària de l’hospital residència Cas Serres a Eivissa, i per ampliar la cartera de serveis de l’àrea residencial, a fi de millorar la qualitat assistencial als ciutadans d’Eivissa i transmetre un missatge de tranquil·litat als professionals que fan feina a Cas Serres.

Llegeix més...