Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Institucions sanitàries

Institucions sanitàries

Autoritzada la despesa de la reforma del Servei d'Urgències, Oncologia Pediàtrica i l'ampliació de l'aparcament de Son Espases

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) ha aprovat la modificació del contracte de concessió d’obra pública de l’Hospital Universitari Son Espases amb l’objectiu d’incloure-hi la reforma del Servei d’Urgències, el Servei d’Oncologia Pediàtrica i l’ampliació de l’aparcament de l’Hospital.

L’empresa concessionària serà l’encarregada de dur a terme les obres, amb un pressupost d’1.744.008 € i una durada aproximada de 3 a 5 mesos des del moment que s’iniciïn les obres.

La modificació suposa una millora dels espais destinats als usuaris i respon a les necessitats plantejades pels professionals. Es duu a terme per raons d’interès públic, ja que es fa necessari adaptar alguns serveis per poder oferir unes prestacions sanitàries adequades a la demanda i als canvis actuals (és necessari introduir criteris nous basats en una atenció més personalitzada i més humanitzada).

Ampliació de l’aparcament

Llegeix més...

L'Hospital Universitari Son Llàtzer ha sufocat un petit incendi que s’ha produït a una sala de manteniment

Divendres, 13 de juliol, a les 18.45 hores de la tarda es va activar una alarma d’incendis a una sala de manteniment de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, on hi ha bateries condensadores i que es troba a la planta -1 al costat de la zona d’Urgències.

Davant la dispersió de l’olor que va provocar el fum de l’incendi van ser evacuades les sales d’espera del Servei d’Urgències d’adults i de Pediatria a la sala d’espera de Radiologia de forma preventiva.

La ràpida actuació dels serveis de manteniment va permetre avisar els bombers que van sufocar l’incendi sense conseqüències per als treballadors ni els usuaris.

Llegeix més...

Patricia Gómez assisteix al primer Consell Interterritorial convocat per la ministra Carmen Montón

La consellera de Salut, Patricia Gómez, va assistir el dijous, 28 de juny, al 117è Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut convocat per la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón, i al qual van assistir també els consellers de les diferents comunitats autònomes.

Aquesta sessió tenia previst un sol punt en l’ordre del dia: la recuperació de la universalitat en el Sistema Nacional de Salut.

La proposta del Ministeri planteja la recuperació del dret a la protecció de la salut i l'assistència sanitària en el Sistema Nacional de Salut, i estendre l'accés a la salut normalitzat a tota la població, sigui quina en sigui la seva situació administrativa.

Gómez va recordar que l'evidència científica demostra que l’accés de tots els ciutadans a cures essencials i de qualitat no només millora la seva salut i esperança de vida, sinó que també protegeix tota la població, redueix la pobresa i promou la igualtat entre les persones. 

Llegeix més...

L'Hospital Can Misses obre les cinc sales d’operacions després del resultat negatiu de les proves microbiològiques

L'Hospital Can Misses obre les cinc sales d’operacions de l'àrea quirúrgica després que els resultats de les proves microbiològiques realitzades divendres 22 per la presència d'un fong ambiental han estat negatius.

L'hospital assumeix tota l'activitat urgent, vital i diferida, i comença gradualment amb intervencions quirúrgiques preferents. Ja s'han programat 14 pacients, a més de les urgències i les urgències diferides que calgui realitzar.

Per tant, no serà necessaria la derivació a altres hospitals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. S'han traslladat 13 pacients a Mallorca (11 a Son Espases, 1 a Son Llàtzer, 1 a Manacor) i 10 a la Clínica Nostra Senyora del Rosari, a més, s'han realitzat 7 intervencions urgents a Can Misses.

Llegeix més...

Conveni entre la UIB, l'IdISBa i l'AECC per al foment i la promoció de la recerca científica a les Illes Balears

La consellera de Salut, Patricia Gómez, en representació de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa); el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, i el president de l'Associació Espanyola contra el Càncer de les Illes Balears (AECC), Javier Cortés, han signat un conveni marc de col·laboració per a la realització de projectes relacionats amb la investigació en càncer en aquesta comunitat autònoma, i activitats destinades al foment i a la promoció de la recerca científica.

Patricia Gómez ha agraït el compromís, la implicació i la col·laboració constant de l'Associació Espanyola contra el Càncer en la seva lluita per millorar la qualitat de vida dels malalts. Així mateix, ha destacat la importància de continuar sumant sinergies amb la Universitat de les Illes Balears per potenciar les activitats de recerca en salut en el territori balear.

Llegeix més...