Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Institucions sanitàries

Institucions sanitàries

La consellera de Salut, Patricia Gómez, inaugura la Unitat Bàsica de Salut Centre

La consellera de Salut, Patricia Gómez, va inaugurar el dia 10 de setembre la Unitat Bàsica de Salut Centre, que substitueix l’actual Unitat Bàsica de Salut El Carme.

La consellera va visitar les noves instal·lacions acompanyada pel director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), Juli Fuster.

Gómez va explicar que aquesta nova unitat bàsica de salut forma part del Pla d’Infraestructures d’Atenció Primària, que compta amb un pressupost de 16 M€ i que preveu actuacions de reforma o nova construcció en més de 20 centres de salut i unitats bàsiques.

La nova unitat bàsica de salut (UBS) disposa d’unes instal·lacions més modernes i espaioses, cosa que suposa una millora pel que fa a la comoditat i al confort, tant dels usuaris com del personal que hi farà feina.

S’ubica a la planta baixa de l’edifici de l’Hospital General (Palma), on antigament s’atenien les urgències. El recinte, que ha comptat amb una inversió de 60.000 €, s’ha reformat íntegrament i s'han adequat tant els espais com les instal·lacions.

Llegeix més...

La consellera de Salut, Patricia Gómez, es reuneix amb el president del Consell General de Col·legis Oficials de Metges, Serafí Romero

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha rebut el president del Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM), Serafí Romero, i el vicepresident segon, Javier Font, de la Junta de Govern de l’entitat. També han assistit a l’audiència el director del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), Juli Fuster, i la nova presidenta i el vicepresident del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB), Manuela García i José Manuel Valverde.

Durant la trobada, Serafí Romero ha comentat a la consellera la seva visió sobre la situació de la sanitat en general i dels professionals mèdics, i ha defensat el model del sistema nacional de salut i la necessitat de continuar mantenint les característiques que l’han convertit en un referent per la seva universalitat i equitat.

Romero ha exposat a la consellera el treball que està fent el CGCOM en relació amb el desenvolupament professional i la formació mèdica continuada, així com les tasques de renovació de la credencial de la col·legiació —validació periòdica de la col·legiació— com a garantia per als pacients.

Llegeix més...

Surten a licitació les obres de consolidació i manteniment de l’Hospital Verge del Toro

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) ha tret a licitació el contracte d’obra per a la consolidació i manteniment de l’antic Hospital Verge del Toro per un pressupost de 2.726.957,96 €.

L’oferta es va publicar el dia 4 de setembre en la plataforma de contractació de l’estat. Les empreses interessades tenen fins dia 1 d’octubre per presentar les seves propostes.

Les obres, que formen part de la primera fase de recuperació del centre, consisteixen en la rehabilitació de la façana, la coberta i l’estructura. Es preveu que s’iniciïn en el primer trimestre de 2019 i tendran una durada prevista de 9 mesos.

Construït l’any 1951 i en desús des de l’any 2007, aquest espai emblemàtic obrirà de nou les portes una vegada hagi conclòs tot el procés de rehabilitació i reforma, que es durà a terme en dues fases.

L’Hospital Verge del Toro té una superfície de 6.714 m2 i consta d’una planta soterrani, una planta baixa i sis pisos d’alçada. El projecte de rehabilitació, redactat per l’arquitecte Joan Enric Vilardell, qui es farà càrrec de la direcció facultativa i la coordinació de seguretat, preveu les següents actuacions:

Llegeix més...

Conveni entre Salut i Serveis Socials per agilitzar la valoració de la discapacitat i la dependència

Les conselleries de Salut i de Serveis Socials i Cooperació han subscrit un conveni de col·laboració que permetrà agilitzar els tràmits en els processos de la valoració del grau de la discapacitat i dependència.

En virtut d’aquest acord, els professionals sanitaris i els psicòlegs del Servei de Valoració i Orientació de la Discapacitat i la Dependència de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació podran accedir a les dades personals de la història clínica i la història de salut de les persones que hagin donat expressament el seu consentiment. D’aquesta manera, s’evitaran requeriments i tramitacions als usuaris que sol·liciten la valoració dels graus tant de discapacitat com de dependència, ja que no farà falta que presentin en paper dades a les quals els professionals que els atenen tindran accés directe.

Llegeix més...

S'aprova la nova estructura del Ministeri de Sanitat i es crea l'Observatori de Salut de les Dones

El Consell de Ministres ha aprovat la nova estructura orgànica del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, mitjançant un Reial decret que modifica el Reial decret 595/2018, el qual estableix l'estructura orgànica bàsica dels departaments ministerials.

Cal destacar les següents novetats:

- Es crearà l'Observatori de Salut de les Dones, adscrit al Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, a través de la Direcció General de Salut Pública, Qualitat i Innovació. La seva finalitat serà la millora del coneixement de les causes i determinants de la salut de la dona, així com la difusió de coneixements que contribueixin a promocionar serveis de qualitat adequats i la promoció d'anàlisi i estudis, en col·laboració amb els agents socials implicats, per aconseguir assoliments en la salut i en la qualitat de vida de les dones.

Llegeix més...