Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Institucions sanitàries

Institucions sanitàries

Possibilitat d'ampliació del protocol d'acompanyament a persones amb discapacitat visual greu

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha mantingut una reunió amb Mari Carmen Soler, presidenta territorial de l'ONCE, i Alejandra Luque, cap de Serveis Socials de l'ONCE. També hi ha estat presents Juli Fuster, director general del Servei de Salut, i Francisco Cárceles, subdirector d'Hospitals.

La presidenta territorial de l'ONCE ha valorat de manera molt positiva el programa d'acompanyament a persones amb discapacitat visual greu que s'ha establert a l'Hospital Universitari Son Espases.

Gràcies a aquest servei una persona amb discapacitat visual pot acudir al centre hospitalari tota sola i l'equip d'Atenció a l'Usuari coordina el seu desplaçament respectant el màxim grau d'autonomia de la persona.

"Aquest servei garanteix la intimitat i confidencialitat del pacient amb discapacitat visual. Les persones que l'utilitzen estan molt satisfetes amb aquest servei de l'hospital", ha assegurat Soler.

Llegeix més...

La consellera de Salut es reuneix amb el batle de Binissalem per valorar la situació actual del centre de salut

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha mantingut una reunió amb el batle de Binissalem, Andreu Villalonga, per valorar la situació actual del centre de salut del municipi.

Acompanyada pel director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i pel gerent d’Atenció Primària, Miquel Caldentey, Patricia Gómez ha fet balanç de les mesures adoptades per reparar les deficiències que presentava l’immoble i de les accions realitzades per millorar la coordinació de l’atenció sanitària dels ciutadans de Binissalem i dels municipis adscrits al PAC.

En aquest sentit, cal recordar que algunes de les millores que s'han fet a les instal·lacions han estat la impermeabilització de la terrassa, la reparació de rajoles en diverses consultes, les tasques de manteniment a la façana i al terra de la planta baixa, a més, s'han pintat les baranes i les parets de les consultes, i s'han reparat els equips de refrigeració, entre d’altres.

Així mateix, s’ha reformat una sala que ha quedat habilitada per a intervencions de cirurgia menor i ja es treballa en el projecte d’habilitació d’una sala de consulta mèdica a la zona d’urgències.

Llegeix més...

La ministra de Sanitat presenta a AVITE el Pla per donar resposta als afectats per la Talidomida

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, s'ha reunit amb l'Associació de Víctimes de Talidomida a Espanya (AVITE) per exposar-los el Pla que donarà una resposta als afectats, amb els quals el país té un deute històric.

El Pla s'ha elaborat amb diversos col·laboradors, entre d'altres, els professionals sanitaris, altres ministeris, l'Institut de Salut Carlos III i les diferents comunitats autònomes.

S'ha creat un Comitè Cientificotècnic i una Comissió institucional.

Els casos de Talidomida seran avaluats a nivell individual en una unitat de diagnòstic i el mes de setembre es reobrirà el registre d'afectats.

Llegeix més...

Subvencions 2017-2020 sobre drogodependències a Projecte Home Balears

El Consell de Govern ha autoritzat la Conselleria de Presidència a concedir un import de 3.729.071,44 euros a la Fundació Canònica Home Lliure-Projecte Home Balears, per finançar una part de les despeses del programa "Intervenció amb usuaris i amb el seu entorn sociofamiliar en l'àmbit de les drogodependències 2017-2020".

Aquest programa implica continuar amb una de les línies d'actuació de Projecte Home en el tractament de les drogodependències i de l'addicció a l'alcohol i està destinat a l'atenció educativa i terapèutica de persones majors de 23 anys amb trastorns d'addicció a alguna substància, amb desestructuració personal i social, que tenen o no una patologia psiquiàtrica i que requereixen habitualment un suport residencial, tot i que també inclou l'atenció de caràcter ambulatori. Així mateix, contempla l'atenció en l'entorn sociofamiliar de la persona afectada per l'addicció.

Llegeix més...

Reunió entre la Conselleria de Salut i la Fundació Luzón sobre l'ELA

La consellera de Salut, Patricia Gómez, acompanyada pel director d'Assistència Sanitària del Servei de Salut, Nacho García Pineda, ha rebut en audiència la directora de Relacions Socials de la Fundació Luzón, May Escobar.

La Fundació Luzón va néixer per donar veu als malalts d'esclerosi lateral amiotròfica (ELA) i conscienciar-ne la societat. L'esclerosi lateral amiotròfica (ELA) és una malaltia neurodegenerativa incurable, que provoca la paràlisi progressiva dels músculs, incloent-hi els que permeten parlar, menjar i respirar, i que té una esperança de vida de 4/5 anys.

A la reunió May Escobar ha explicat els objectius de la Fundació Luzón, entre els quals hi ha donar visibilitat a la malaltia, una aposta més elevada per la investigació facilitant l'accés dels assajos als pacients, i millorar la coordinació entre els serveis de caràcter assistencial i social.

Llegeix més...