Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Institucions sanitàries

Institucions sanitàries

Son Espases inaugura una exposició amb obres de joves que assisteixen a l’Hospital de Dia de l’IBSMIA

L’Hospital Universitari Son Espases va inaugurar el passat 10 d’octubre l’exposició “Viure sense màscares, créixer sense barreres” amb pintures fetes per joves que assisteixen a l’Hospital de Dia de l’Institut Balear per a la Salut Mental de la Infància i l’Adolescència (IBSMIA).

A l’inauguració, hi van asistir el director gerent de Son Espases, Josep Pomar; el director mèdic, Javier Murillas; el director d’infermeria, Juan Manuel Gavala; la directora de l’IBSMIA, Isabel Flórez, i el professor Jaume Mateu.

Aquesta exposició, situada al vestíbul de Rehabilitació (planta zero, devora la cafeteria) i que es mantindrà fins al pròxim 27 d’octubre, està composta per vint-i-nou pintures, que simbolitzen les màscares que utilitzen per protegir-se els pacients amb trastorns mentals, i unes barreres que són les que han de esquivar en el seu dia a dia. En un món ple de barreres, l’infant o el jove haurà d’aprendre que li cal ser molt hàbil usant la màscara i voldrà i somiarà un món sense barreres que el deixi mostrar-se tal com és.

Per als infants i per als joves amb trastorn mental, les màscares i les barreres van plegades. Des de la infància, s’han d’esforçar a evitar tantes barreres que acaben intentant dissimular qui són i què els passa. Llavors, aprenen que la màscara els protegeix però que, alhora, també els limita, amb tota l’angoixa que suposa viure d’aquesta manera.

Llegeix més...

L'ABA i la FBSTIB renoven el conveni per promocionar la donació de sang a les autoescoles

El director gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB), Ismael Gutiérrez i la presidenta de l'Associació Balear d'Autoescoles (ABA), Antonia Català, han renovat el conveni per promocionar la donació de sang a les 64 autoescoles que formen part d'aquesta associació.

L'objectiu del conveni consisteix a oferir la màxima informació possible als futurs conductors sobre el procés i la destinació de les donacions de sang.

Així mateix, amb el lliurament del llibre de la teòrica, s'inclouran fulls informatius amb els requisits per fer-se donant i amb la ubicació dels punts d'extracció de cada setmana tant de manera personal com a través de les seves xarxes socials.

Llegeix més...

La consellera de Salut rep Dora Romaguera, reconeguda amb el premi Joves Investigadors

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha rebut la doctora Dora Romaguera, investigadora d’epidemiologia nutricional i fisiopatologia cardiovascular de l’Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa).

Romaguera va rebre el passat 19 de setembre el premi Joves Investigadors de la Fundació AstraZeneca per la seva investigació en l’àrea de la diabetis de tipus II i l'obesitat, premi dotat amb una beca de 20.000 euros.

La consellera ha mostrat la seva satisfacció i ha agraït a la investigadora el treball que du a terme.

D’altra banda, ha recordat que l’IdISBa fa les passes necessàries per retenir talent a les nostres illes, amb actuacions com ara l’impuls al pla estratègic en recursos humans en investigació, el pla de suport als grups emergents i el projecte de decret de carrera investigadora, mitjançant el qual es regularà l’accés a la professió, la promoció professional i l’estabilització dels investigadors.

Llegeix més...

El Govern de les Illes Balears ha redissenyat la seva pàgina web

5347 1La Direcció General de Comunicació de la Conselleria de Presidència ha informat que el Govern ha redissenyat la seva pàgina web per fer-la més accessible, amb una navegació més senzilla, i per adaptar-la als nous usos i dispositius informàtics, com ara mòbils, tauletes tàctils, etc.

El seu contingut s’estructura en tres àrees:

Notícies

En aquesta àrea podem trobar tres seccions:

  • Notícies
  • Videoteca
  • Sala de premsa

Administració

Aquesta àrea es divideix en cinc seccions:

Llegeix més...

L'IB-Salut ret homenatge a 27 professionals jubilats d'Atenció Primària de Mallorca

Vint-i-set professionals de l’atenció primària de Mallorca han rebut un homenatge a la capella de Can Campaner (Palma) amb motiu d’haver-se jubilat. Es tracta d’11 metges de família, 1 pediatre, 9 infermeres, 1 auxiliar d’infermeria, 2 zeladors i 3 auxiliars administratius. Tots aquests professionals de la sanitat, que van assolir el final de la seva llarga carrera entre el març i l’agost d’enguany, han rebut l’agraïment del director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), Juli Fuster, i del gerent d’Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey. També han assistit a l’acte la subdirectora d’Atenció Primària i Urgències Extrahospitalàries, Rosa Duro, i la directora mèdica i la directora d’infermeria d’Atenció Primària, Antònia Roca i Maria Antònia Font, respectivament.

Juli Fuster i Miquel Caldentey han expressat als homenatjats l’agraïment per l’esforç i la dedicació durant dècades de servei en un àmbit tan important per a la població com és la salut.

Llegeix més...