Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Institucions sanitàries

Institucions sanitàries

Conveni 2018 per a desenvolupar el Programa d’atenció de drogodependències i altres adiccions

En el BOE núm. 314, de dia 29 de desembre de 2019, s'ha publicat la Resolució de 30 de novembre de 2018, de la Secretaria d'Estat de Serveis Socials, per la qual es publica el Conveni per a l'any 2018 amb la Comunitat Autònoma d'Illes Balears, sobre drogodependències.

El conveni s'ha subscrit entre la Delegada del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues, María Azucena Martí Palacios, en representació del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social i la Consellera de Salut, Patricia Gómez Picard, de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

La Conselleria de Salut de les Illes Balears desenvoluparà en el 2018 el Programa d'atenció de drogodependències i altres addiccions, en diferents àmbits d'actuació, per un import de 294.000,00 euros.

Llegeix més...

S'actualitzen els annexos que regulen la gestió del Fons de cohesió sanitària

En el BOE núm. 314, de dia 29 de desembre de 2019, s'ha publicat l'Ordre SCB/1421/2018, de 27 de desembre, per la qual s'actualitzen els annexos I, II i III del Reial decret 1207/2006, de 20 d'octubre,  per la que es regula la gestió del Fons de cohesió sanitària.

El Fons de Cohesió Sanitària, es va crear el mes de desembre de 2001. El Fons regula les mesures fiscals i administratives del nou sistema de finançament de les Comunitats Autònomes de règim comú i Ciutats amb Estatut d'Autonomia, amb la finalitat de garantir la igualtat d'accés als serveis d'assistència sanitària públics en tot el territori espanyol.

En la citada Ordre els annexos I, II i III del Reial decret de 2006, queden substituïts pels annexos I, II i III de la present Ordre. 

Llegeix més...

La Conselleria de Salut ha obert el nou hospital de dia de salut mental del sector sanitari de Llevant

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, va visitar el nou Hospital de Dia de Salut Mental del Sector Sanitari de Llevant que la Conselleria de Salut ha obert a Porto Cristo. 

La consellera de Salut, Patricia Gómez, va manifestar, entre altres coses,  que “aquest nou servei forma part del Pla Estratègic de Salut Mental”.

La nova unitat està ubicada a les mateixes instal·lacions del Centre de Salut Porto Cristo fins que culmini el Pla Director de l’Hospital de Manacor, que preveu construir les instal·lacions definitives de l’Hospital de Dia de Salut Mental.

Llegeix més...

L’IB-Salut va atendre la setmana pasada 24.308 urgències, amb 932 casos de síndrome gripal

Els hospitals públics i els serveis d’urgències d’atenció primària han atès un total de 24.308 urgències durant la setmana passada; 7.505 d’elles, als hospitals de la xarxa pública i 16.803, a les urgències d’atenció primària. Un 12,21% de les urgències hospitalàries han requerit d’ingrés. Per la seva banda, els centres d’atenció primària han diagnosticat 932 casos amb síndrome gripal.

Durant la mateixa setmana de l’any passat, les dades mostraven una major activitat assistencial, ja que es varen atendre 27.212 urgències, 8.819 als hospitals i 18.393 als centres de primària, que varen diagnosticar 2.506 casos amb síndrome gripal.

D’altra banda, el servei d’informació 061 Salut Respon ha registrat aquesta setmana un total de 446 consultes telefòniques. Els motius més freqüents de les cridades han estat consultes sobre fàrmacs, seguit de febre en adults, dificultats respiratòries i vòmits.

Llegeix més...

Les telefonades al servei 24 hores per violència masclista van aumentar un 40% durant les passades festes

Entre el 21 de desembre de 2018 i el 6 de gener de 2019, el servei telefònic 24 hores de l’Institut Balear de la Dona ha atès un total de 127 telefonades per situacions de violència masclista. Aquesta xifra suposa un augment del 40% respecte de les festes de Nadal de l’any passat.

La majoria de les telefonades han estat realitzades per la pròpia víctima, mentre que d’altres han estat fetes per professionals, familiars, membres de l’entorn de la víctima, etc. Pel que fa a l’origen de les telefonades, la majoria han estat de l’illa de Mallorca.

Segons va explicar la directora de l’Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach, l’increment de les telefonades al servei d’atenció 24 hores es pot deure al fet que actualment es deriven telefonades del 016, i també degut al coneixement per part de la població del servei d’atenció les 24 hores.

Llegeix més...