Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Institucions sanitàries

Institucions sanitàries

Condemnada l’agressió a una metgessa del PAC de Son Servera

Una metgessa d’Atenció Primària de Mallorca va ser agredida per una pacient al Punt d’Atenció Continuada (PAC) de Son Servera. Els fets varen succeir quan la metgessa ja estava recollint i la pacient (que havia estat atesa per la sanitària), va tornar al centre, la va insultar i la va agredir per l’esquena donant-li cops amb el teclat de l’ordinador. Finalment, el personal del centre va poder reduir l’agressora. La metgessa, que té contusions al cap, al coll i l’esquena, va denunciar els fets a la Policia Local.

La Conselleria de Salut, el Servei de Salut i la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca condemnen enèrgicament qualsevol agressió, verbal o física, als professionals del sistema sanitari públic.

El Servei de Salut ha activat el protocol previst per a aquests casos, oferint assistència sanitària i suport jurídic i psicològic a la professional afectada.

Llegeix més...

Pla Estratègic de Subvencions de la CAIB 2018-2020

En el BOIB núm. 31, de 10 de març de 2018, s’ha publicat l’Acord del Consell de Govern, pel qual s’aprova el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB) per als exercicis 2018-2020, com a instrument de racionalització de la despesa pública en matèria de subvencions.

Aquest Pla es contempla en el marc per a la concessió de les subvencions resultants de les convocatòries que publiquin els òrgans competents de les conselleries i les entitats de dret públic al llarg dels anys de vigència del Pla i també de les publicades durant l’any 2017 amb caràcter anticipat de despesa.

Objectius estratègics del Pla

Llegeix més...

L'IB-Salut assumirà el servei de transport sanitari terrestre urgent i l'atenció telefònica d'urgències

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) assumirà el servei de transport sanitari terrestre urgent i l’atenció telefònica d’urgències per mitjà d’un encàrrec de gestió a l’entitat pública empresarial Gestió Sanitària i Assistencial de les Illes Balears (GSAIB). Aquesta assumpció del servei es farà efectiva l’1 d’abril i tendrà una durada de dos anys (prorrogables) i un pressupost de 28,3 milions d’euros. L'IB-Salut ha iniciat aquest procés després d’haver fet un estudi per valorar totes les opcions, i ha optat per assumir-lo, atès que es tracta d’un servei essencial per a la comunitat.

Per altra banda, respecte a la conflictivitat que actualment ha denunciat el comitè d’empresa a l’illa d’Eivissa, el Servei de Salut vetllarà pel compliment del contracte fins a la seva finalització. En cap cas el Servei de Salut no pot incomplir un conveni col·lectiu que es desenvolupa entre una empresa i els seus treballadors, malgrat que doni suport a les reivindicacions dels treballadors.

Llegeix més...

Un pacient de la Unitat de Pal·liatius de l'Hospital General ha mort a causa d'un incendi

Un pacient ingressat a la Unitat de Pal·liatius de l'Hospital General, amb un procés molt avançat, va morir com a conseqüència d'un foc provocat a la seva habitació.

Els fets es van produir la tarda del 5 de març i el pacient va resultar ferit amb cremades de segon grau, que van accelerar el desenllaç de la seva mort.

El metge responsable del pacient va informar en tot moment als familiars del pacient i, des de l'Hospital, es va notificar al jutjat de guàrdia.

Tot d'una que es va provocar l'incendi, un familiar de l'habitació del costat va avisar al personal i va agafar un extintor per apagar-lo. El personal de seguretat va controlar el foc i, posteriorment, es va comunicar als Bombers i als serveis d'emergència del SAMU-061.

Llegeix més...

Modificació parcial dels Estatuts del COMIB

En el BOIB núm. 26, de 27 de febrer de 2018, s’ha publicat la Proposta de resolució i Resolució de la consellera de Presidència, en exercici de les competències en matèria de col·legis professionals, per la qual es qualifica positivament la modificació parcial dels Estatuts del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB) i se n’ordena la inscripció en el full registral corresponent del Registre de col·legis professionals de les Illes Balears.

Llegeix més...