Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Institucions sanitàries

Institucions sanitàries

Armengol visita la nova hostatgeria de Son Espases acompanyada d’entitats de suport a les persones malaltes

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat les noves instal·lacions per a familiars i acompanyants dels pacients de Menorca, Eivissa i Formentera que s’han de desplaçar a l’Hospital Universitari Son Espases per rebre tractament.

El nou espai, situat al vestíbul d’hospitalització, ocupa una superfície aproximada de 400 metres quadrats, distribuïts en 12 habitacions. S’hi entra des de nivell de carrer i té fàcil accés a les habitacions dels pacients ingressats a les plantes superiors. Des que es va obrir el passat 27 de novembre ja s’hi han gestionat 24 reserves.

Llegeix més...

L'Hospital Mateu Orfila ja disposa d'un Servei de Radioteràpia Oncològica

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha visitat les instal·lacions del nou Servei de Radioteràpia Oncològica a l’Hospital Mateu Orfila de Menorca. Es tracta d’una important fita per a la sanitat pública de Menorca, atès que, amb la posada en marxa d’aquest servei, s’evitaran devers 1.200 trasllats del centenar de pacients que fins ara havien de desplaçar-se a Mallorca per rebre tractament, d’un o dos mesos de durada, en sessions de deu minuts diaris. Això significa que s'evitaran el 20 % del total de desplaçaments de pacients de Menorca a Mallorca i a la península.

L’obertura de la nova unitat, per tant, tendrà un impacte molt beneficiós en la qualitat de vida tant dels mateixos pacients com també dels seus familiars. Cal recordar, a més, que els tractaments relacionats amb les malalties oncològiques suposen un dels motius principals de desplaçament de pacients de Menorca a l’Hospital Universitari Son Espases.

Llegeix més...

El Govern construirà una nova Unitat Bàsica de Salut a Montuïri

El Govern construirà una nova Unitat Bàsica de Salut (UBS) a Montuïri amb l’objectiu de millorar la qualitat assistencial que s’ofereix a la població amb unes instal·lacions més àmplies, còmodes i modernes. Ho ha anunciat la consellera de Salut, Patricia Gómez, en una visita a la UBS actual i al solar on s’ubicarà el nou equipament sanitari, que ampliarà el nombre de consultes i millorarà la comoditat dels professionals i l’accessibilitat de la població.

La consellera ha explicat que la construcció d’aquesta UBS forma part del Pla d’infraestructures d’atenció primària que va posar en marxa el Servei de Salut per millorar i renovar els centres de salut i les UBS, cosa que suposa una inversió de 16 milions d’euros i actuacions de reforma o nova construcció a 13 centres de salut i a 10 UBS. Aquest pla s’emmarca dins una estratègia global per potenciar l’Atenció Primària.

Llegeix més...

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera dona 11 ordinadors a les escoles de Formentera

El 28 de novembre la nova directiva de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera va visitar l'Hospital de Formentera per fer un donatiu d'un total de 11 ordinadors als centres d'educació infantil i primària públics de la pitiüsa menor.

Els 11 equips (10 CPU que inclouen monitor, teclat i ratolí, i un ordinador portàtil) es van distribuir de la següent manera: 2 equips per al CEIP El Pilar de la Mola, 4 equips per al CEIP Sant Ferran de Ses Roques i 5 equips per al CEIP Mestre Lluís Andreu.

Llegeix més...

L'Hospital de Manacor celebra una jornada informativa amb motiu de l'aniversari de la Unitat d'Hospitalització Breu de Psiquiatria

El 22 de novembre de 2017 es va celebrar a l'Hospital de Manacor una jornada informativa adreçada al públic en general amb motiu de la celebració dels 15 anys de la posada en funcionament de la Unitat d'Hospitalització Breu (UHB) de Psiquiatria.

La jornada va comptar amb dos actes, el primer va ser una exposició de pintures realitzades pels usuaris i professionals de l'àrea de salut mental de l'Àrea de Llevant a l'entrada de l'hospital, on també hi va haver taules informatives amb professionals sanitaris dels diferents dispositius que van proporcionar informació sobre les novetats de l'àrea.

Llegeix més...