Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Institucions sanitàries

Institucions sanitàries

Celebració de la Festa Predimed-Plus a l’Hospital Son Espases

El dia 9 de juliol, es va celebrar a la sala d’actes de l’Hospital Universitari Son Espases la Festa Predimed-Plus. Aquest projecte és un assaig multicèntric, aleatoritzat, de prevenció primària cardiovascular en homes (55-75 anys) i dones (60-75), amb un índex de massa corporal ≥ 27 i <40 kg/m2 i síndrome metabòlica.

L’estudi pertany a una de les línies d’investigació del grup “Fisiopatologia Cardiovascular i Epidemiologia Nutricional” de l’IdISBa, encapçalat per la Dra. Dora Romaguera.

Llegeix més...

Concurs fotogràfic per el Calendari “Dóna Sang 2020”

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) ha posat en marxa el concurs fotogràfic per el Calendari “Dona Sang 2020”, en el qual es triaran les 12 fotografies que acompanyaran al calendari Dóna Sang 2020. El tema triat per a aquest any és: Amb petits gestos cream un món millor.

Llegeix més...

Augmenten el nombre de consultes als centres de salut i les consultes domiciliàries

Les consultes d’atenció primària i domiciliària s’han incrementat tant a les consultes de medicina i d’infermeria com d’atenció domiciliària. Segons les dades del Servei de Salut, des de l’any 2015 i fins a l’any 2018, les consultes d’atenció domiciliària de metges i metgesses s’han incrementat un 6,65 %, arribant a les 36.656 consultes per any. En el cas de les consultes domiciliàries d’infermeria s’han incrementat un 15,28 % fins a les 136.533 consultes a domicili el 2018.

Llegeix més...

L’IB-Salut condemna l'agressió a dos tècnics sanitaris d'emergències

El Servei de Salut condemna enèrgicament l’agressió física que van patir el dia 10, dos tècnics d’emergències al carrer Eusebi Estada de Palma. Aquests dos professionals van atendre un home d’entre 35 i 40 anys que estava tirat al carrer per possible intoxicació etílica i amb baix nivell de consciència. En intentar retirar-lo de la via pública, l’home els va increpar i pegar cops.

Llegeix més...

El Govern nomena 22 dels seus directors generals i un secretari autonòmic

Avui el Consell de Govern ha aprovat el Decret de nomenament d’un total de 22 directors generals i d’un dels secretaris autonòmics que formaran part de l’estructura de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB), a més de diferents secretaris generals de les conselleries del Govern de les Illes Balears. Així doncs, els nous càrrecs seran vigents a partir de la publicació d’aquest Decret en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. 

Llegeix més...