Categoria: Institucions sanitàries

El president Bauzá ha visitat el nou Hospital Can Misses

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El president del Govern de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, ha visitat les instal·lacions del nou Hospital Can Misses, que es troba en funcionament des del 9 de març de 2015, després de la culminació del trasllat de l'Àrea Quirúrgica, d'Urgències i d'Hospitalització. Cal recordar que el procés de posada en marxa del nou centre hospitalari va començar el 7 de juliol de 2014 amb l'obertura de les Consultes Externes, i progressivament s'ha anat traslladant l'activitat ambulatòria a les noves instal·lacions. S'ha fet de manera gradual a fi de mantenir les garanties de seguretat i qualitat assistencial dels pacients.

Durant la visita, han acompanyat el president, el conseller de Salut, Martí Sansaloni; el president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Serra; la batlessa d'Eivissa, Virginia Marí, i el gerent de l'Hospital Can Misses, Ignasi Casas.

La comitiva ha recorregut les noves instal·lacions començant per l'edifici C, on es troben Hemodiàlisi i l'Hospital de Dia Mèdic i, després de recórrer el nou espai dedicat a l'atenció oncològica, ha pujat en la planta primera, on el gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera els ha mostrat les Consultes Externes dels serveis quirúrgics, situades a l'edifici B. A continuació, els visitants han recorregut l'espina de l'Hospital, des d'on han pogut observar els diferents serveis, ubicats tant a la planta primera com a la planta baixa (búnquer de radioteràpia, Servei de Radiologia, Servei de Medicina Intensiva i Àrea Quirúrgica).

Per acabar, han passat per les plantes d'hospitalització de Pediatria i Neonatologia, situades a la planta tercera de l'edifici H, i també per Maternitat, que es troba a la planta quarta del mateix edifici. Una vegada visitada l'àrea d'hospitalització, han anat a la planta baixa i han recorregut l'espina en sentit contrari fins al vestíbul principal de l'edifici D, on han atès els mitjans de comunicació.

El president ha destacat i agraït l'esforç i el compromís dels professionals per dur endavant un projecte que en alguns moments va ser complicat. Ha recordat que el Govern ha fet a Eivissa la inversió més gran que s'ha dut a terme en aquesta legislatura, per compromís i per convicció. També ha declarat que Eivissa i Formentera no només compten amb un nou hospital modern, avançat i dissenyat per a les necessitats de les Pitiüses en els pròxims anys, sinó que a més aquest hospital disposarà de servei de radioteràpia, amb la qual cosa se saldarà el deute històric que es tenia amb les Pitiüses.

Gairebé cinquanta mil metres quadrats de salut

El nou Hospital Can Misses, que ocupa una superfície total de 46.843 m2, suposa un enorme salt qualitatiu en l'atenció que reben els usuaris de les Pitiüses, que ara tenen accés a un hospital eficient, sostenible, humà i funcional. De fet, és mèrit dels professionals de Can Misses l'alta funcionalitat que ofereix el complex hospitalari, que ha aconseguit un nivell òptim gràcies a la seva participació en la modificació del projecte i les seves propostes de millora.

El nou hospital, a més d'augmentar la comoditat i els espais, ofereix millores no només qualitatives sinó també quantitatives (entre parèntesis, les xifres relatives a l'equipament antic): 273 llits d'hospitalització (195); 26 boxs d'urgències més 4 de pediàtrics (15 i 2, respectivament); 15 boxs d'UCI (9); 8 sales d'operacions i 1 sala de parts naturals (6); 5 unitats de treball de part i recuperació, que és un concepte nou de sala de part (2), i 9 llocs de cures neonatals (5). A més, ha millorat l'Àrea de Diagnòstic per la Imatge, que passa de tenir un aparell de TC de 2 talls a tenir-ne un de 64 talls i un altre al Servei de Radioteràpia. Com a novetat, el nou Hospital disposa d'un aparell de ressonància magnètica (les instal·lacions antigues no tenien aquest equipament).

El 60 % de les habitacions són d'ús individual

A part de l'increment del nombre de llits d'hospitalització, cal destacar que el 60 % de les habitacions són d'ús individual. A més, totes les dels serveis de Maternitat i de Pediatria també són individuals. Això redunda en benefici del confort i de la intimitat dels pacients.

[Font: Conselleria de Salut. 30/03/2015 ]

Notícies relacionades a Infosalut
*
13/03/2015 - El nou Hospital Can Misses ja ha entrat en funcionament
*10/03/2015 - El trasllat al nou Hospital Can Misses es durà a terme el 9 de març.
*06/02/2015 - Can Misses culmina el trasllat ambulatori i posa en marxa l'Hospital de Dia Oncològic
*12/12/2014 - Hemodiàlisi i Nefrologia ja ocupen les instal·lacions del nou Hospital Can Misses.
*11/12/2014 - El Servei de Farmàcia inicia l'activitat de consultes externes al nou Hospital Can Misses.
*18/09/2014 - El nou Hospital Can Misses millora els accessos amb les obres iniciades al carrer Corona.
*10/07/2014 - El nou Hospital Can Misses atén els 116 primers pacients de consultes externes.
*09/07/2014 - El nou Hospital Can Misses inicia l'activitat el dia 7 de juliol amb els primers pacients de consultes externes
*04/04/2014 - El conseller de Salut, Martí Sansaloni, visita el nou Hospital Can Misses acompanyat d'una àmplia representació política.
*05/11/2013 - El president del Govern, José Ramón Bauzá, anuncia que el nou Hospital Can Misses disposarà d'un servei de radioteràpia.
*11/02/2013 - El conseller de Salut, Família i Benestar Social, Martí Sansaloni, ha visitat les obres del nou Hospital Can Misses.