Categoria: Institucions sanitàries

Presentació de l'espai habilitat per a familiars de pacients que s'hagin de desplaçar a Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha presentat les primeres vuit habitacions habilitades per a familiars i acompanyants dels pacients de Menorca, Eivissa i Formentera que s’han de desplaçar a l’Hospital Universitari Son Espases per rebre-hi tractament.

Aquest espai residencial, ubicat en una àrea no assistencial del recinte de Son Espases, va obrir les portes el passat dimarts 20 de desembre, amb una ocupació pràcticament del cent per cent des del primer dia de funcionament.

La consellera —que ha recorregut el nou espai acompanyada pel director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i per la directora gerent de l’Hospital, Maria Dolores Acón— ha explicat que aquestes vuit habitacions suposen una primera fase del projecte previst per oferir un nou recurs d’allotjament als familiars dels pacients que han de rebre tractament a l’hospital de referència de les Illes Balears. La segona fase preveu 12 habitacions més, que seran operatives el primer trimestre de 2017. Així mateix, Patricia Gómez ha recordat que pròximament els ciutadans de Formentera també tendran un espai residencial a l’antic Can Misses per a pacients i familiars que es desplacin a l’hospital d’Eivissa per rebre-hi tractament.

En aquest sentit, la consellera també ha destacat que es reforcen i s’implementen més serveis en els hospitals Mateu Orfila, Can Misses i l’Hospital de Formentera per evitar el major nombre de trasllats possibles.

Respecte de l’espai residencial inaugurat a Son Espases, al qual s’accedeix pel passadís Q del mòdul C de la planta 1 de l’hospital, consta de 304 m², amb 8 habitacions dobles d’ús individual de 21,27 m² i bany adaptat. Així mateix, disposa d’una zona d’ús comú.

Pel que fa a les 12 habitacions que s’obriran durant el primer trimestre de l’any que ve, estaran situades a la planta 2 de Son Espases, al nivell del carrer, amb bon accés a les habitacions dels pacients situades a les plantes superiors. L’espai tendrà una superfície total de 421,80  distribuït en 12 habitacions de 25  cadascuna, aproximadament.

Cada habitació disposarà d’un bany adaptat amb totes les facilitats tant per a persones amb mobilitat reduïda com per a persones grans, armaris, climatització amb fred i calor, a més de sistemes d’avís a Recepció.

Així mateix, hi haurà un sistema d’accés controlat que donarà més llibertat de moviment als ocupants i una altra zona d’ús comú.

[Font: Conselleria de Salut. 23/12/2016]

[Foto: Conselleria de Salut]