Categoria: Institucions sanitàries

La Conselleria de Salut i Alas firmen un conveni per assessorar pacients amb VIH i els seus familiars en els hospitals

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Associació de Lluita Anti-Sida (Alas) assessorarà els pacients amb VIH i els seus familiars en els sis hospitals públics de les Illes Balears en virtut de l'acord signat amb la Conselleria de Salut, que estableix les condicions d'aquestes intervencions, que es faran mitjançant un equip de professionals format per una psicòloga, una treballadora social i voluntaris.

El conveni signat per la consellera de Salut, Patricia Gómez; el director general del Servei de Salut de les Illes Balears, Juli Fuster, i el president d'Alas, Joan Lluís Llull, regula la creació d'una unitat de suport psicosocial a les persones infectades i afectades pel VIH/sida i la col·laboració amb els responsables assistencials de cada hospital en l'atenció integral dels pacients.

Aquest serà un servei d'ús voluntari, complementari i no substitutiu de l'assistència sanitària que el Servei de Salut presta amb els seus mitjans propis i concertats.

Concretament, entre les funcions de l'equip psicosocial destaca el fet de "proporcionar eines terapèutiques dirigides a afavorir l'adaptació del pacient i/o els seus familiars en el procés d'infecció, malaltia i tractament en l'àmbit individual, familiar i/o grupal".

Així mateix, el conveni recull que l'equip durà a terme una tasca de "valoració, orientació i intervenció i/o derivació davant possibles problemes de caràcter psicològic i/o social que poguessin afectar la convivència i l'adaptació del pacient al VIH". De la mateixa manera, els professionals afavoriran el contacte entre iguals mitjançant "pacients experts".

El conveni, que regula les obligacions d'ambdues parts, tendrà una vigència de quatre anys i no suposa cap obligació econòmica per al Servei de Salut.

[Font: Conselleria de Salut. 18/01/2017]

[Foto: Conselleria de Salut]