Categoria: Institucions sanitàries

Es renova part de la flota de vehicles del servei d'atenció primària de Mallorca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presentat la nova flota de vehicles que el Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) ha adquirit per renovar el parc mòbil dels serveis d'urgència i d'atenció domiciliària de Mallorca.

A la presentació hi han asistit, entre d'altres, la consellera de Salut, Patricia Gómez, i el director general del Servei de Salut, Juli Fuster.

La presidenta del Govern i la consellera de Salut han destacat aquest fet, ja que amb l'augment de la flota es millora la assistència sanitària i es reforça l'atenció primària.

En total s'han adquirit 11 vehicles, que modernitzen una quarta part de la flota d'Atenció Primària de Mallorca, i es destinen a:

  • Serveis d'Urgències d'Atenció Primària (SUAP). El SUAP és l'encarregat de l'assistència de les urgències mediques.
    Comptarà amb quatre vehicles Renault Megane a Palma i Inca, que es compartiran amb els dispositius d'intervenció ràpida (DIR) d'aquestes localitats.
    El SUAP ha realitzat en total 300.210 visites durant l'any 2016.

  • Equip de Suport d'Atenció Domiciliària (ESAD). L'ESAD és un equip multidisciplinari encarregat de donar suport a l'atenció domiciliària, especialment a pacients amb una malaltia en la fase avançada.
    Comptarà amb tres vehicles Toyota híbrids.
    Durant l'any 2016 l'ESAD ha visitat 3.890 domicilis.

  • Punts d'Atenció Continuada (PAC)
    Comptarà amb quatre Renault Clio a Binissalem, Santa Ponça, Sineu i Vilafranca.
    Durant l'any 2016 aquests centres han realitzat les consultes següents (centres i domicilis): PAC de Binissalem: 24.334, PAC de Santa Ponça: 61.203, PAC de Sineu: 14.721, PAC de Vilafranca: 17.868.

Actualment, el parc mòbil d'Atenció Primària de Mallorca és de 40 vehicles: 22 per als PAC, 4 per als SUAP, 8 per a l'ESAD, 1 per a l'ESAC i 5 furgonetes. A més, està previst renovar 7 vehicles més (6 cotxes i 1 furgoneta) al llarg de 2017.

[Font: Presidència. 25/01/2017]

[Foto: Presidència]

Què en diu la premsa
*26/01/2017 Diario de Mallorca - Once coches nuevos para los centros de salud.

Notícies relacionades a Infosalut
*06/04/2018 - Atenció Primària de Mallorca ha renovat més del 40 % de la flota de vehicles en els darrers dos anys.