Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Institucions sanitàries Conferència inaugural del XX aniversari de l'Hospital de Manacor

Conferència inaugural del XX aniversari de l'Hospital de Manacor

El Teatre de Manacor va ser l'escenari de la conferència inaugural del XX aniversari de l'Hospital de Manacor, inaugurat el 28 de abril de 1997. La directora gerent, Catalina Vadell, va obrir el cicle de conferències i va agrair l'assistència a tots els presents.

El periodista i escriptor manacorí, Antoni Tugores, va parlar sobre els inicis d'aquest hospital i es va referir a la "Plataforma pro-Hospital de Manacor".

Va recordar que la premsa local en va ser promotora. Així també va destacar la tasca duita a terme per la gent que formava aquesta plataforma amb el suport de l'Ajuntament de Manacor i la resta d'ajuntaments de la comarca. Després de la primera assemblea, es va aconseguir realitzar la major manafestació que recorda la comarca de Llevant.

Era el 31 d'octubre de 1987, quan aquesta comarca va arribar a Palma amb una comitiva de 68 autocars i més de 2.000 vehicles de particulars, per demandar l'Hospital del Llevant. Tots els comerços de Manacor van tancar les portes, per poder participar-hi. Més d'11 quilòmetres de carretera va omplir la comitiva fins arribar al Parc de la Mar. Realment una fita per a la història que es va recordar amb molta emoció per part d'algun dels assistents a la conferència.

Tugores va aportar dades reveladores per alguns assistents que, per edat, no van viure aquells moments. També va destacar l'assistència d'altres persones que sí formaren part activa d'aquesta gran manifestació que va aconseguir, després de deu anys, l'hospital.

[Font: Hospital de Manacor. 09/02/2017]

[Foto: Hospital de Manacor]

Notícies relacionades a Infosalut
*06/02/2017 - Presentats els actes del XX aniversari de l'Hospital de Manacor
*01/02/2017 - La gerent de l'Hospital de Manacor ha donat a conèixer les dades d’activitat de 2016 del centre hospitalari.