Categoria: Institucions sanitàries

Reunió entre la Conselleria de Salut i Metges del Món

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i el director general de Planificació, Avaluació i Farmàcia, Benito Prósper, han mantingut una reunió amb els representants de Metges del Món a Balears.

Concretament, han assistit a la trobada la presidenta de Metges del Món Illes Balears, María Jesús Vilchez; el coordinador territorial, Alberto Gundín; el vocal d'inclusió social, Francisco Peña, i la coordinadora de l'Observatori de Dret a la Salut (ODAS), María José Fernández.

Durant la trobada, els representants de l'entitat han valorat la mesura de devolució de la targeta sanitària a les persones en situació irregular en aquesta comunitat, cosa que ja ha beneficiat més de 5.000 persones i que ha suposat tornar a tenir una sanitat universal a les Illes Balears.

En aquest sentit, la consellera ha explicat que es continuarà instant el Govern central que derogui el Decret 16/2012 per tornar a la situació anterior a l'entrada en vigor, per restablir així l'assistència sanitària universal en tot el país i eliminar copagaments que suposen una restricció a l'accés a la prestació farmacèutica. Patricia Gómez ha assegurat que aquestes demandes es posaran una altra vegada sobre la taula en el pròxim Consell Interterritorial que convoqui el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

[Font: Conselleria de Salut. 21/02/2017]

[Foto: Conselleria de Salut]