Categoria: Institucions sanitàries

Acord marc per subministrar material de diàlisi als centres que depenen del Servei de Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha aprovat la tramitació d’un acord marc per subministrar material de diàlisi als centres que depenen del Servei de Salut, amb una durada de 48 mesos des de la data en què es formalitzi i amb un pressupost d’11.430.244 €. Aquest acord permetrà subministrar nous equipaments, com ara monitors d’hemodiàlisi i dialitzadors amb l’última tecnologia a l’Hospital Universitari Son Espases, a l’Hospital Son Llàtzer, a l’Hospital Comarcal d’Inca i a l’Hospital de Manacor.

La tramitació d’aquest acord forma part d’una estratègia global de millora de la prestació de tractaments de diàlisi per als pacients amb malaltia renal crònica, en la qual han participat tots els serveis públics de nefrologia de les Illes Balears. L’estratègia es basa en la millora de diferents eixos: la potenciació de la diàlisi a domicili, el canvi i la millora de la tecnologia, la integració dels sistemes d’informació en un únic model de seguiment i la disposició de noves instal·lacions i maquinària a tots els centres.

En el marc d’aquesta estratègia, recentment s’ha adjudicat un concert del servei d’hemodiàlisi a centres de diàlisi extrahospitalaris per valor de 20.720.000 € i amb una durada de 4 anys —prorrogables a dos més—, que ja ha començat a estar en vigor. Cal recordar que des de l’any 1979 es concerta aquest servei a la nostra comunitat per poder garantir la dialització dels pacients, tal i com es fa a la resta de l’Estat.

El concert actual millora de manera notable les condicions dels pacients, amb un equipament més modern i més eficient. Els centres de diàlisi extrahospitalaris als quals s’ha adjudicat tenen les característiques adequades per atendre els pacients que requereixen hemodiàlisi i, per primera vegada a les Illes Balears, disposa de la maquinària més moderna, d’última generació i per a tots els pacients.

Això suposa gaudir dels avantatges següents:

  • Disposar de monitors d’hemodiàlisi i dialitzadors d’última generació.
  • Millorar la interrelació entre el centre concertat i els serveis de nefrologia dels hospitals públics.
  • Millorar la confortabilitat dels centres concertats amb uns estàndards adequats als nous temps.
  • Disposar d’informació en línia de les sessions d’hemodiàlisi als centres.
  • Establir mecanismes de control i auditoria ajustats a l’actualitat.

D’altra banda, amb relació a la potenciació de la diàlisi peritoneal a domicili, gairebé el 30 % dels pacients de l’Hospital Universitari Son Espases que requereixen aquest tractament el poden seguir des de casa seva, cosa que representa un dels índexs més alts de tot l’estat. Aquest tractament requereix una formació prèvia per a l’autocura, però és relativament senzilla. Una vegada que ja s’aplica la tècnica a casa seva, el pacient només ha d’acudir a l’Hospital per fer-se una revisió cada un o dos mesos, o quan presenti alguna complicació. Tot el procés està permanentment supervisat pel Servei de Salut, pels mateixos serveis de nefrologia i per les associacions de malalts renals de les Illes Balears.

[Font: Conselleria de Salut. 03/03/2017]

[Foto: Hospital Son Llàtzer]

*10/03/2017 Última Hora - Una larga lista de espera para un trasplante de riñón en Baleares.
*03/03/2017 mallorcaconfidencial.com - Los hospitales públicos de la Isla tendrán nuevos equipos de diálisis.
*
03/03/2017 Última Hora - Los hospitales públicos de Mallorca contarán con nuevos equipos de diálisis.
*
03/03/2017 gentedigital.es - Aprobado un acuerdo para suministrar nuevos equipos de diálisis a hospitales públicos de Mallorca.