Categoria: Institucions sanitàries

La consellera de Salut rep els representants de la Societat Espanyola de Contracepció

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Ramos, s'han reunit amb Germán Ortiz, gerent de la Societat Espanyola de Contracepció (SEC), i amb Cristina Molina, ginecòloga coordinadora de l'entitat a les Illes Balears.

La SEC és una societat científica i professional sense ànim de lucre de la qual formen part metges, i que té com a objectiu l'estudi i la promoció de l'ús de mètodes anticonceptius eficaços i segurs, així com millorar la salut sexual i reproductiva de la dona a Espanya.

Durant la trobada, Ortiz i Molina han explicat que la SEC du a terme campanyes de conscienciació per evitar embarassos no desitjats i per prevenir malalties de transmissió sexual, especialment entre els grups de població més sensibles.

La consellera de Salut ha agraït la feina d'educació i prevenció que desenvolupa aquesta entitat i la col·laboració total que ofereixen per treballar de manera conjunta en aquesta matèria.

Gómez ha declarat, així mateix, que és important sumar esforços entre l'Administració i les associacions i societats científiques per posar en marxa accions que promoguin l'ús del preservatiu i de mètodes anticonceptius entre la població, a fi de fomentar la pràctica de sexe segur entre els col·lectius de risc, especialment entre els joves, per evitar embarassos no desitjats i per millorar la salut sexual i reproductiva de les dones.

En aquest sentit, Patricia Gómez ha explicat als representants de la SEC que, entre altres programes, la Coordinació Autonòmica de VIH/Sida i Infeccions de Transmissió Sexual, en col·laboració con la Conselleria d'Educació, desenvolupa programes d'educació sexual en els centres educatius de les Illes Balears, com ara el programa "Sexe segur i responsable" o la Consulta Jove.

[Font: Conselleria de Salut. 08/03/2017]

[Foto: Conselleria de Salut]