Categoria: Institucions sanitàries

La consellera de Salut ha rebut els representants de l'Associació Balear de Salut Mental

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez; la subdirectora d'Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària, Salut Mental i Malalties poc Freqüents, Angélica Miguélez, i el coordinador de Salut Mental, Oriol Lafau, han rebut Antònia Cifre, presidenta de l'Associació Balear de Salut Mental (ABSM), juntament amb altres membres d'aquesta l'Associació.

L'Associació Balear de Salut Mental és una associació formada per professionals de diferents disciplines en l'atenció a la salut mental. Té com a objectiu el desenvolupament científic de les ciències integrades en el camp de la salut mental per millorar la prevenció, el tractament, les cures, la rehabilitació, la integració i els drets de les persones que pateixen trastorns mentals i els seus familiars. Està integrada a l'Associació Espanyola de Neuropsiquiatria-Professionals de la Salut Mental (AEN).

Durant la trobada, Cifre va presentar les accions i activitats que du a terme ABSM. També va agrair la possibilitat de participar en el projecte de Son Dureta a través de les aportacions dels professionals de salut mental.

Entre les peticions que van fer a la consellera de Salut, cal destacar la informació per a la realització de l'Observatori Nacional de Recursos en Salut Mental i de contenció mecànica a la nostra comunitat autònoma; la recatalogació de les places d'infermeria en l'especialització de salut mental i l'esmena de la situació en psicologia clínica.

Per la seva part, Patricia Gómez va intercanviar diferents punts de vista amb referència a l'Hospital Psiquiàtric i de l'equip de seguiment assertiu comunitari (ESAC) i, a més, els va explicar els reptes de salut mental a la comunitat balear per als propers anys.

Antònia Cifre va agrair la participació dels professionals en els grups de treball de l'Estratègia de salut mental.

[Font: Conselleria de Salut. 14/03/2017]

[Foto: Conselleria de Salut]