Categoria: Institucions sanitàries

Condemna a l'agressió sufrida per una metgessa i un tècnic del 061

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Una metgessa i un tècnic del 061 han estat agredits quan atenien una pacient en un domicili a Palma. Els fets s'han produït quan l'equip del 061 ha atès la pacient i el seu fill ha començat a posar-se agressiu i a insultar l'equip del 061. Posteriorment els sanitaris han estat agredits pel fill de la pacient i han sofert lesions. Han aconseguit activar el botó antipànic del seu telèfon i al cap de 12 minuts la Policia Nacional s'ha personat al lloc dels fets i han detingut l'agressor.

El Servei de Salut ha activat el protocol per aquests casos que preveu assistència sanitària, suport jurídic i psicològic als professionals involucrats.

La Conselleria de Salut, el Servei de Salut i la Gerència SAMUR 061 condemnen energèticament qualsevol agressió, sigui verbal o física, als professionals del sistema sanitari públic.

La reforma del codi penal de març de 2015 considera autoritat als sanitaris davant una agressió i preveu una condemna de fins a quatre anys. El Servei de Salut exigirà el màxim rigor en l'aplicació de la condemna.

En aquest cas el Servei de Salut davant la gravetat dels fets es personarà davant la justícia i espera el màxim rigor en l'aplicació de la condemna.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 23/03/2017]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]