Categoria: Institucions sanitàries

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera s'ha reunit amb el Comitè de Seguiment de l'Activitat Assistencial

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera s'ha reunit a l'Hospital Can Misses amb els representants de salut dels ajuntaments i del Consell de Formentera en el Comitè de Seguiment de l'Activitat Assistencial.

A la trobada, hi han assistit Nacho García, director assistencial del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), i Francisco Cárceles, subdirector d'Atenció Hospitalària, a més del gerent de l'Àrea de Salut, Josep Balanzat. Durant la reunió, han rebut informació de primera mà de l'actualitat sanitària per part dels representants de les corporacions locals: Estefanía Torres, regidora de Recursos Humans i Seguretat de l'Ajuntament d'Eivissa; Vanessa Parellada, consellera del Consell de Formentera; Neus Marí, regidora de l'Ajuntament de Sant Antoni; Antònia Picó, regidora de l'Ajuntament de Santa Eulària; i Lourdes Marí, regidora de Sanitat i Benestar Social de l'Ajuntament de Sant Joan.

Per la seva part, han analitzat les seves respectives àrees els membres de l'equip directiu de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, format pel director de Gestió, Yago Gómez; la directora d'Infermeria, Carolina Giménez; la directora d'Atenció Primària, Carmen Santos; el director d'Atenció Hospitalària, Pedro Fernández; el director de l'Hospital de Formentera, Antonio Sanz, i el coordinador del SAMU 061, Ángel Crespo.

La reunió ha començat amb l'exposició de Nacho García sobre les funcions del Comitè de Seguiment de l'Activitat Assistencial del Sector Sanitari. Balanzat ha detallat la situació actual i els projectes de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, entre els quals es troben el projecte de reconversió de l'edifici J, i ha explicat el Programa d'Atenció a la Cronicitat com a línia estratègica de la Conselleria de Salut. Antonio Sanz, ha fet el mateix amb la situació actual i futura de l'Hospital de Formentera, que té com a projecte principal la posada en marxa del servei de TAC, a més de continuar amb l'ampliació de la cartera de serveis de l'hospital formenterer.

La situació actual i l'evolució de l'Àrea Econòmica ha correspost a Yago Gómez, a qui han succeït Pedro Fernández i Carmen Santos, amb les dades d'activitat i llistes d'espera a Atenció Especialitzada, i les dades d'activitat a Atenció Primària, respectivament. Finalment, Carolina Giménez ha detallat l'activitat d'Infermeria, i Ángel Crespo ha resumit l'activitat del 061, amb atenció especial al nou recurs d'atenció urgent, l'UVI mòbil de Santa Eulària.

La reunió ha acabat amb la participació dels regidors, els quals han valorat molt positivament la trobada i la possibilitat de conèixer de primera mà l'activitat que desenvolupa l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

Per a Nacho García, "aquest Comitè és un element de transparència i participació ciutadana que té per objectiu informar els representants dels ciutadans i alhora recollir les seves necessitats i suggeriments; en aquest sentit, ha estat una reunió enormement pràctica en ambdues direccions".

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 15/06/2017]

[Foto: IB-Salut]