Categoria: Institucions sanitàries

La Conselleria de Salut, l'IB-Salut i la Gerència del 061 condemnen l'agressió a una tècnica d'ambulància

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Una tècnica d’ambulància del 061 va ser agredida quan intentava reanimar un turista que estava inconscient en un hotel de s’Arenal. Els fets van tenir lloc de matinada, quan l'equip del 061 intentava reanimar el pacient, que estava inconscient, presumiblement per consum de begudes alcohòliques. Quan va recuperar el coneixement, va donar un cop de puny a la tècnica, que va patir un traumatisme facial i ocular.

Els sanitaris van activar el botó antipànic del seu telèfon i al cap de 5 minuts la Policia Local va comparèixer al lloc dels fets i va detenir l'agressor. Posteriorment, la tècnica agredida va presentar una denúncia al quarter de la Policia Local de Palma.

La Conselleria de Salut, el Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) i la Gerència del 061 condemnen enèrgicament qualsevol agressió, sigui verbal o física, als professionals del sistema sanitari públic. Per la seva part, el Servei de Salut ha activat el protocol previst per a aquests casos, amb assistència sanitària i suport jurídic i psicològic als professionals afectats.

Cal recordar que des de la reforma del Codi penal (març del 2015) el personal sanitari públic és considerat autoritat pública, cosa que suposa que en cas de rebre una agressió es preveu una condemna de fins a quatre anys de presó per a l’agressor.  El Servei de Salut exigirà el màxim rigor en l'aplicació de la condemna.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 11/07/2017]

[Foto: Infosalut]

*12/07/2017 Diario de Mallorca - Detenido un borracho en s'Arenal por pegar a una sanitaria que le atendía.