Categoria: Institucions sanitàries

L'indicador de pagament a proveïdors a Balears baixa fins a 20 dies durant el mes de juny de 2017

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern de les Illes Balears ha aconseguit reduir l’indicador de pagament a proveïdors fins a 20,5 dies durant el mes de juny de 2017, segons les dades avançades per Intervenció de la Comunitat Autònoma.

Aquest registre és el menor de tota la sèrie històrica que s’inicia en 2014, i està en consonància amb la tendència que ha portat el període de pagament als proveïdors (PMP) a valors iguals o a l’entorn de 30 dies de demora mitjana durant tot el primer semestre de 2017.

El gener d’enguany el PMP de Balears va ser de 32 dies, el febrer es va reduir fins a 28,5 dies de demora mitjana; les dades de març van ser de 26,9 dies; l’abril va quedar en 28,5 dies i el maig va acabar en 31 dies. Un registre, aquest darrer, que s’ha reduït de mitjana en 10 dies per arribar al valor referit del mes de juny.

Sector sanitari i serveis socials

El pagament de proveïdors relacionats amb el sector de la sanitat ha seguit en una dinàmica de major agilitat i ha propiciat la millora de l’índex general. En el mes de juny, aquest sector ha pagat amb una demora mitjana de 26,5 dies. El PMP per factures relacionades amb el sector de serveis socials han registrat una demora mitjana de 7,3 dies. Mentre que la resta de factures del Govern amb proveïdors s’han abonat a 12,5 dies.

El PMP de juny a Balears compleix amb els límits de demora màxima en el pagament a proveïdors, segons el que s'indica a la Llei 15/2010, per la qual s’estableixen mesures de lluita en contra de la morositat a les operacions comercials, i que fixa límits màxims de 60 dies per a l’empresa privada, i de 30 en el cas de les Administracions Públiques.

La consellera Catalina Cladera ha emmarcat els valors mínims en la demora del pagament als proveïdors del Govern dins de la "dinàmica de millora de tots els indicadors que ha propiciat la nostra gestió econòmica i financera, que inclou el deute, i el dèficit". Una millora dels indicadors que és "paral·lela i complementària a l’assoliment dels objectius del Govern per poder augmentar la despesa social a Balears i aconseguir un millor repartiment de la riquesa que generem", segons ha afegit.

[Font: Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques. Direcció General del Tresor, Política Financera i Patrimoni. 19/07/2017]

Notícies relacionades a Infosalut
*10/02/2017 - Reducció del període de pagament als proveïdors de la CAIB.