Categoria: Institucions sanitàries

El Servei 24 Hores, d’atenció telefònica de l’IBDona, ampliarà els seus serveis a partir de gener de 2018

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei 24 Hores, d’atenció telefònica de l’Institut Balear de la Dona (IBDona) ampliarà els seus serveis a partir de l'1 de gener de 2018.

Aquest servei d’atenció telefònica social i d’acompanyment de l’IBDona, que forma part del model d’atenció integral a les víctimes de violències masclistes, funciona des de fa més de deu anys.

El seu objectiu és oferir una resposta immediata a les demandes en matèria de violència de gènere, així com cobrir les necessitats d’informació, assessorament, acompanyament i suport a les dones víctimes de violència de gènere.

La seva ampliació preveu posar-lo també a disposició de les persones que siguin víctimes d’aquestes formes de violència per raó de la seva orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

L’ampliació del servei al col·lectiu LGTBI respon a la coordinació de les polítiques en matèria d’igualtat que s’exerceix des de la Conselleria de Presidència, concretament entre l’IBDona i el Servei de Coordinació i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere.

L'ampliació del servei disposa d’un import total de 385.000 euros.

Com que el contracte actualment en vigor finalitza el 31 de desembre de 2017, s’ha decidit que la licitació del nou contracte inclogui l’ampliació del servei al col·lectiu LGTBI, tenint en compte criteris d’eficiència i optimització de recursos i la valoració del bagatge de l’IBDona en l’atenció a víctimes de violències masclistes.

[Font: Conselleria de Presidència. 29/09/2017]

[Foto: Conselleria de Presidència]