Categoria: Institucions sanitàries

Primer Consell d’Administració de l’entitat pública empresarial GSAIB

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha participat en el primer Consell d’Administració de l’entitat pública empresarial Gestió Sanitària i Assistencial de les Illes Balears (GSAIB), el qual regeix les accions d’aquesta empresa pública adscrita al Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), amb personalitat jurídica pròpia, capacitat d’actuar i plena autonomia de gestió.

GSAIB presta serveis de suport a l’activitat assistencial dels centres sanitaris del Servei de Salut i de la xarxa sanitària pública de les Illes Balears, cosa que permetrà internalitzar els serveis contractats a empreses quan es consideri oportú.

El Consell d’Administració està integrat per la Presidència, la Vicepresidència i diverses vocalies. La Presidència recau en el director general del Servei de Salut i la Vicepresidència, en el secretari general. Pel que fa a les vocalies, un vocal és el titular de la Gerència d’Atenció d’Urgències del 061, i també hi ha un representant de la conselleria competent en matèria d’hisenda i pressupostos; un altre és de la conselleria competent en matèria de funció pública, i hi pot haver fins a un màxim de vuit vocals més, designats per la Direcció General del Servei de Salut. A més a més, té un secretari, designat per la Presidència entre els membres del Consell d’Administració, òrgan col·legiat superior de GSAIB, al qual s’atribueixen totes les facultats necessàries per dirigir, administrar i gestionar tot allò que constitueix l’objecte de l’entitat o té relació amb el compliment d’aquest objecte.

GSAIB permetrà rebre encàrrecs de gestió, de manera que l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears li podrà encarregar executar qualsevol activitat material relacionada amb els objectius de l’empresa. No obstant això, no podrà participar en cap licitació pública d’aquesta administració. La contraprestació a favor de GSAIB per aquests encàrrecs de gestió s’ha d’ajustar a les tarifes aprovades per l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Actualment, totes les tasques que desenvolupa aquesta empresa són assumides per personal propi del Servei de Salut.

[Font: Conselleria de Salut. 06/11/2017]

[Foto: Conselleria de Salut]