Categoria: Institucions sanitàries

Acord entre metges i professionals d'infermeria que posa fi al conflicte de prescripció infermera

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha expressat la seva satisfacció davant l'acord històric aconseguit entre metges i professionals d'infermeria que posa fi als 11 anys del conflicte de prescripció infermera.

L'acord aconseguit entre metges i professionals d'infermeria ha de permetre seguir millorant la qualitat i la seguretat en l'atenció i l'assistència de tots els pacients.

D'aquest acord es va informar a les comunitats autònomes en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Aspectes fonamentals de l'acord

  • Un aclariment sobre el requeriment de la norma per a l'exercici de la competència per part dels professionals d'infermeria, respecte a medicaments subjectes a prescripció mèdica i sobre la diferenciació entre la formació complementària, que no es requereix per a la indicació, sinó per a l'àmbit de cures generals o cures especialitzades.

  • La modificació de la redacció de l'article 3.2 del Reial decret, perquè la intervenció d'ambdues professions en la prescripció es faci en el marc de cadascun dels protocols en matèria de medicaments subjectes a prescripció mèdica.

  • S'inclou l'exercici de la competència en aquells casos en què no hi hagi necessitat de diagnòstic i prescripció individualitzada, com passa en les campanyes de vacunació.

  • Així mateix, el Fòrum Professional ha acordat la modificació dels requeriments de formació complementària per a l'acreditació, i ha suprimit l'obligatorietat per als infermers graduats i diplomats.

El Fòrum Professional és un òrgan col·legiat de participació de les professions sanitàries titulades, que depèn del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, i que té com a objectiu contribuir a la millora de la qualitat assistencial i de les condicions de l'exercici d'aquestes professions. Entre les seves competències cal destacar el suport a la Comissió de Recursos Humans del Sistema Nacional de Salut en els àmbits de desenvolupament professional.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 24/10/2017]

[Foto: Infosalut]