Categoria: Institucions sanitàries

Conveni entre l'IB-Salut i l'ONG Proyecto Juntos per fer activitats de voluntariat i acompanyament a l'Àrea Pediàtrica de Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), Juli Fuster, i el representant de l’ONG Proyecto Juntos, Carlos Ramón Navarro, han signat un conveni de col·laboració per fer activitats de voluntariat i acompanyament a l’Àrea Pediàtrica de l’Hospital Universitari Son Espases.

Els serveis de voluntariat tenen l’objectiu de col·laborar en la millora de la qualitat de vida dels malalts pediàtrics i dels seus familiars a fi de reduir les alteracions emocionals, relacionals i socials que puguin sorgir com a conseqüència de la malaltia.

Les funcions principals dels voluntaris de Proyecto Juntos són l’acompanyament lúdic i els jocs. Desenvoluparan els programes sempre sota la supervisió dels serveis de l’Hospital que hi puguin estar implicats, com ara els de Pediatria, Oncologia o Atenció a l’Usuari, i també col·laboraran amb altres professionals, com ara els treballadors socials o les infermeres d’enllaç.

Les activitats de Proyecto Juntos són aquestes, principalment:

  • Voluntariat diari o una vegada a la setmana.
  • Tallers una o dues vegades al mes.
  • Manteniment i cura de la sala de jocs.
  • Col·laboració en l’entrega de juguetes, llibres i consoles de jocs als infants que no poden sortir de l’habitació.

Aquestes activitats estaran sempre autoritzades pels pares o els tutors de los pacients i supervisades pels professionals sanitaris. Son Espases proporcionarà els mitjans necessaris per aconseguir que el nombre màxim de pacients puguin tenir accés a aquest servei. A més, en virtut del conveni el Servei de Salut crearà una comissió de seguiment, que es reunirà com a mínim una vegada a l’any i s’encarregarà d’avaluar el programa.

[Font: Conselleria de Salut. 13/12/2017]

[Foto: Infosalut]

Què en diu la premsa
*14/12/2017 Diario de Ibiza - Proyecto Juntos, con los enfermos pediátricos de Son Espases.
*13/12/2017 noudiari.es - LA ONG Juntos realizará actividades de voluntariado en el área pediátrica de Son Espases.
*13/12/2017 canal4diario.com - El IbSalut firma un convenio con ‘Proyecto Juntos’ para hacer un voluntariado con enfermos pediátricos de Son Espases.
*13/12/2017 noticiasmallorca.es - El IbSalut firma un convenio con 'Proyecto Juntos' para hacer un voluntariado con enfermos pediátricos de Son Espases.