Categoria: Institucions sanitàries

La FBSTIB engega un Pla Propi de Docència, Recerca i Transferència del Coneixement

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) ha aprovat un Pla Propi de Docència, Recerca i Transferència de Coneixement per al 2018 amb l'objectiu d'incentivar l'activitat del personal investigador.

Amb aquesta mesura, la institució balear pretén promoure, per mitjà de fons propis i d'altres ajuts, la realització d'activitats de formació, investigació i divulgació científica de qualitat orientades al foment de la cultura científica i tecnològica del seu personal.

Les funcions docents i d'investigació, conjuntament amb les assistencials, constitueixen un pilar bàsic de l'activitat de la FBSTIB, per la qual cosa dotar econòmicament aquest tipus d'accions suposa estimular l'obtenció d'avenços científics i innovacions en el sector científic sanitari.

El Pla Propi de la Fundació abraça tres línies d'ajuts econòmics. La primera va destinada a reforçar les activitats d'investigació amb ajudes per a la mobilitat nacional i internacional del personal investigador, la participació en congressos científics, estades d'investigadors a la FBSTIB, organització de seminaris, conferències científiques i cursos formatius i el desenvolupament de projectes d' investigació.

La segona línia suposa un impuls a les activitats de transferència i innovació amb ajudes per a la mobilitat del personal de la FBSTIB en la realització d'accions formatives.

La tercera línia comprèn ajuts per fomentar la divulgació de les activitats investigadores i de transferència.

Les accions del Pla Propi compten amb un finançament total de 30.000 €, segons el que es va acordar en la reunió del Patronat de la FBSTIB, celebrada el 26 de juny de 2017.

L'elaboració i gestió d'aquest Pla correspon a la Comissió de Docència i Investigació (CDI) de la Fundació, presidida per Maria Ramos, vicepresidenta del Patronat. També formen part d'aquesta Comissió els directors del Banc de Sang i del Banc de Teixits i representants del personal mèdic especialista, personal mèdic, personal d'infermeria i personal tècnic de laboratori.

[Font: Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. 27/12/2017]

[Foto: Mariko Sakura]