Categoria: Institucions sanitàries

Atenció Primària de Mallorca impulsa la coordinació i la col·laboració entre els centres de salut i el personal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Palma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

5945Atenció Primària de Mallorca ha impulsat la coordinació i la col·laboració entre els centres de salut i el personal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Palma, tant en l’àmbit assistencial com en el preventiu i de promoció de la salut. Aquesta col·laboració es va iniciar el darrer semestre de 2017, amb la constitució del Comitè Tècnic de Salut i Benestar Social de Palma.

Des d’aleshores, el Comitè ha realitzat diverses reunions i una presentació de les infermeres gestores de casos dels centres de salut i unitats bàsiques de les àrees d’influència de l’Hospital Universitari Son Espases i de l’Hospital Son Llàtzer. A més, ja s’ha realitzat un primer esborrany del mapa de les col·laboracions actuals entre centres de salut i centres de serveis socials.

El Comitè Tècnic està format per la subdirectora mèdica del sector Ponent (Son Espases), Maite Corredor; la subdirectora d’Infermeria del sector Ponent (Son Espases), Maria Taltavull; la subdirectora d’Infermeria del sector Migjorn (Son Llàtzer), Consu Méndez; la cap de sector del CMSS Gregal (centre de serveis socials que atén els barris de Son Gotleu i Can Capes), Núria Estaràs; el cap de secció de Gestió de Centres de Serveis Socials, Bernat Calafat, i la coordinadora dels treballadors socials de Palma de la Fundació Balear d’Atenció a la Dependència, Miriam Ramirez.

Funcions del Comitè Tècnic de Salut i Benestar Social de Palma

Les principals funcions del Comitè Tècnic són:

  • La coordinació i l'intercanvi d’informació entre els centres de salut, les infermeres gestores de casos i Serveis Socials.
  • La participació del personal de salut en projectes comunitaris i a taules d’entitats/serveis de barris de Palma realitzades per Benestar Social.
  • L’accés directe i la coordinació de l’atenció a persones majors i famílies entre sanitaris (metges de família, pediatres i infermeres) i serveis socials que atenen directament els casos i les actuacions en situacions d’emergència per manca d’higiene al domicili amb persones majors.
  • La coordinació amb Atenció a la Dependència. 
  • L’accés al catàleg de serveis socials del personal sanitari i dels treballadors socials dels centres de salut i les situacions de menors i adults amb trastorns de salut mental. 
  • La col·laboració amb les unitats de Salut Mental i l'Institut Balear per a la Salut Mental de la Infància i l'Adolescència. 

 [Font: Atenció Primària de Mallorca. 15/02/2018]

[Foto: Atenció Primària de Mallorca]