Categoria: Institucions sanitàries

Una nova associació de persones cuidadores presenta els seus objectius a la consellera de Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, s’ha reunit amb l’associació de persones cuidadores "Mans a les Mans". A la reunió han assistit la subdirectora d'Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària, Salut Mental i Malalties poc Freqüents, Angélica Miguelez; la presidenta de l'associació, Joana Sastre; el vicepresident, Manel Morales, i la tresorera de l'entitat, Maria Sastre.

Joana Sastre ha exposat els objectius de l'entitat a la consellera, entre els quals destaca establir vincles entre les persones cuidadores de malalts crònics a fi que es puguin ajudar i compartir coneixements des de la base de la seva experiència.

L'associació és de creació recent i neix després d'haver fet un curs de cuidadors. En aquest sentit, la formació els ha servit per tenir eines, “cuidar després d'haver-se format et dona recursos i una altra perspectiva per al cuidador i el seu entorn”, ha declarat Sastre.

La consellera de Salut els ha explicat els detalls del Programa del Pacient Actiu de les Illes Balears, que pretén millorar la qualitat de vida de les persones que tenen malalties cròniques, dels familiars i cuidadors, a través de la formació entre iguals. "Els pacients actius es converteixen en aliats i en un valor importantíssim com a formadors d’altres pacients partint de la seva pròpia experiència", ha afegit Gómez.

Els representants de l'associació han agraït a la consellera de Salut el diàleg permanent amb les entitats de pacients.

Finalment, els membres de “Mans a les Mans” han anunciat a la consellera que el proper dia 20 d'abril, a les 10 hores, en el Molí de Can Nofre de Montuïri, es presentarà públicament l’associació de persones cuidadores.

[Font: Conselleria de Salut. 09/04/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]