Categoria: Institucions sanitàries

Subscripció d'un protocol per ampliar la unitat bàsica de salut Cala de Bou (Eivissa)

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i el batle de Sant Josep de sa Talaia, Josep Marí Ribas, han subscrit un protocol que permetrà iniciar el procés d’ampliació de la Unitat Bàsica de Salut Cala de Bou. A l’acte també han assistit la consellera de Presidència, Pilar Costa; la gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Carmen Santos, i el director d’Atenció Primària, José Antonio Chumillas.

En virtut d’aquest protocol, l’Ajuntament durà a terme les actuacions per a la redacció i l’execució del projecte d’ampliació del centre sanitari (i la posterior cessió d’ús de l’immoble a la Conselleria de Salut) i el Servei de Salut el dotarà amb la infraestructura de serveis sanitaris adients per cobrir les necessitats específiques d’aquesta unitat, que dona cobertura als nuclis de població de Cala de Bou i Port des Torrent.

En els darrers anys s’ha incrementat el nombre de targetes sanitàries adscrites a la Unitat Bàsica de Salut Cala de Bou —que depèn del Centre de Salut Sant Josep de sa Talaia—, que ha arribat a les 4.653 actuals; val a dir que l’any 2014 n’eren 2.176. Això ha fet necessari adaptar les instal·lacions i augmentar els serveis sanitaris i la plantilla de professionals per donar resposta a les necessitats de la població, ja que es preveu que en els pròxims deu anys s’arribi a les 15.000 targetes sanitàries. Actualment, el Centre de Salut en té adscrites 11.908, un 20 % més que l’any 2014 —data d’obertura del centre—, quan en tenia 9.914.

L’Ajuntament invertirà 275.000 € en les obres d’ampliació de l’immoble, que tendrà una planta superior nova de 171,33 m2, cosa que farà que el centre tengui, en conjunt, 641,40 m2 de superfície. El nou edifici tendrà una estructura modular, que permetrà als usuaris i als professionals circular entre àrees amb més comoditat. Actualment, a la planta baixa hi ha quatre consultes i una sala polivalent per a cirurgia menor i per fer extraccions i proves diverses (espirometries, electrocardiogrames, etc.) Per a la planta superior s’han previst quatre noves consultes de medicina de família i d’infermeria i una àrea de serveis generals, amb sala d’espera i lavabos. Per tant, amb la reforma la Unitat disposarà de vuit consultes.

El disseny funcional de l’edifici permetrà ampliar la plantilla de dos equips a tres amb la incorporació d’un metge/una metgessa i un infermer/una infermera. Una vegada que s’hagi enllestit aquesta ampliació de personal, entre dos i tres dies per setmana la Unitat prolongarà l’atenció d’horabaixa fins a les 20.00 hores, i els altres dies es mantendrà oberta en l’horari habitual, de 8.00 a 15.00 hores.

[Font: Conselleria de Salut. 24/05/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]