Categoria: Institucions sanitàries

Reestructuració del Ministeri de Sanitat i del Ministeri de Ciència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 138, de 17 de juny de 2018,  s'ha publicat el Reial decret 355/2018, de 6 de juny, pel qual es reestructuren els departaments ministerials, entre ells, el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.

Correspon al Ministeri Sanitat, Consum i Benestar Social, la proposta i execució de la política del Govern en matèria de salut, de planificació i assistència sanitària i de consum, així com l'exercici de les competències de l'Administració General de l'Estat per assegurar als ciutadans el dret a la protecció de la salut.

També li correspon la proposta i execució de la política del Govern en matèria de cohesió i inclusió social, de família, de protecció del menor i d'atenció a les persones dependents o amb discapacitat.

Aquest Ministeri disposa, com a òrgan superior, de la Secretaria d'Estat de Serveis Socials.

Aleshores, se suprimeix el Ministeri de Sanidad, Serveis Socials i Igualtat. També desapareixen els órgans superiors següents: Secretaria d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació i la Secretaria d’Estat de Serveis Socials i Igualtat, entre d’altres.

Igualment, es reestructura el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, el qual proposa i executa la política governamental en matèria d’Universitats, investigació científica, desenvolupament tecnològic i innovació en tots els sectors.

Aquest Ministeri disposa, com a òrgan superior, de la Secretaria d’Estat d’Universitats, Investigació, Desenvolupament i Innovació.

[Font: BOE. Núm. 138. 17/06/2018]

Notícies relacionades a Infosalut
*10/09/2018 - S'aprova la nova estructura del Ministeri de Sanitat i es crea l'Observatori de Salut de les Dones.
*
17/08/2018 - Prenen possessió alts càrrecs del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.
*31/07/2018 - Nova estructura del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.
*
26/06/2018 - Presa de possessió dels nous alts càrrecs del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.