Categoria: Institucions sanitàries

L'Hospital Can Misses obre les cinc sales d’operacions després del resultat negatiu de les proves microbiològiques

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Can Misses obre les cinc sales d’operacions de l'àrea quirúrgica després que els resultats de les proves microbiològiques realitzades divendres 22 per la presència d'un fong ambiental han estat negatius.

L'hospital assumeix tota l'activitat urgent, vital i diferida, i comença gradualment amb intervencions quirúrgiques preferents. Ja s'han programat 14 pacients, a més de les urgències i les urgències diferides que calgui realitzar.

Per tant, no serà necessaria la derivació a altres hospitals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. S'han traslladat 13 pacients a Mallorca (11 a Son Espases, 1 a Son Llàtzer, 1 a Manacor) i 10 a la Clínica Nostra Senyora del Rosari, a més, s'han realitzat 7 intervencions urgents a Can Misses.

En paral·lel, el divendres 22 també va finalitzar el segellament de la segona fase (sales d’operacions 7 i 8 i l'àrea de cirurgia ambulatòria major). Aquestes sales no estaven afectats i de forma preventiva es va decidir examinar aquesta àrea quirúrgica. Després de la neteja integral d'aquestes sales d’operacions, es va procedir a la presa de mostres per part de Microbiologia. Durant el cap de setmana s'obtindran els resultats i si són negatius es començarà amb l'obertura d'aquesta part de l'àrea quirúrgica. Està previst que dilluns es reprengui l'activitat programada amb intervencions quirúrgiques en jornada de matí i extraordinària de tarda.

La gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, afirma que "després de garantir el segellament de l'àrea quirúrgica per evitar que es repeteixi aquest incident i posar la seguretat dels pacients per damunt de tot, ja estam en disposició de començar amb tota l'activitat quirúrgica urgent i des de dilluns recuperam la normalitat amb la programada. Reiteram el nostre agraïment a pacients i professionals per la seva comprensió i el sentit de la responsabilitat, i posarem totes les nostres eines i esforç per realitzar, com més aviat millor, les intervencions que ens hem vist obligats a desprogramar".

[Font: Conselleria de Salut. 27/06/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]

*03/07/2018 - El Servei de Salut contracta l'empresa pública Tragsa per fer una auditoria de l'Hospital Can Misses.