Categoria: Institucions sanitàries

La consellera de Salut, Patricia Gómez, es reuneix amb el president del Consell General de Col·legis Oficials de Metges, Serafí Romero

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha rebut el president del Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM), Serafí Romero, i el vicepresident segon, Javier Font, de la Junta de Govern de l’entitat. També han assistit a l’audiència el director del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), Juli Fuster, i la nova presidenta i el vicepresident del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB), Manuela García i José Manuel Valverde.

Durant la trobada, Serafí Romero ha comentat a la consellera la seva visió sobre la situació de la sanitat en general i dels professionals mèdics, i ha defensat el model del sistema nacional de salut i la necessitat de continuar mantenint les característiques que l’han convertit en un referent per la seva universalitat i equitat.

Romero ha exposat a la consellera el treball que està fent el CGCOM en relació amb el desenvolupament professional i la formació mèdica continuada, així com les tasques de renovació de la credencial de la col·legiació —validació periòdica de la col·legiació— com a garantia per als pacients.

La presidenta del COMIB, Manuela García, ha agraït a la consellera la col·laboració permanent, en especial amb el programa d’atenció integral al metge malalt (PAIME).

Gómez ha explicat que la tasca que es duu a terme des de la Conselleria de Salut quant a la recuperació de drets laborals dels professionals. En aquest sentit, s’han fet més de 1.000 interinitats, s’han recuperat 1.000 professionals que van ser acomiadats i s’ha complert amb el compromís de la carrera professional, a més d’ajuts socials i dies de lliure disposició.

Així mateix, ha recalcat la importància de l’oferta pública més gran d’ocupació que ha posat en marxa la Conselleria de Salut, amb 5.000 places per estabilitzar els llocs de treball de la xarxa sanitària pública.

Gómez i Romero han expressat el compromís i la voluntat de col·laborar conjuntament per treballar en defensa de la millor atenció sanitària als ciutadans de les Illes Balears i la millora de la situació dels professionals.

Finalment, la consellera ha assistit a la presa de possessió de la nova Junta de Govern del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears, a la seu del COMIB.

[Font: Conselleria de Salut. 13/09/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]