Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Institucions sanitàries La Conselleria de Salut, el Servei de Salut i la Gerència del 061 condemnen l’agressió a un tècnic del 061 a Eivissa

La Conselleria de Salut, el Servei de Salut i la Gerència del 061 condemnen l’agressió a un tècnic del 061 a Eivissa

La Conselleria de Salut, el Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) i la Gerència del 061 condemnen enèrgicament l'agressió que va patir un tècnic del 061 a Sant Antoni (Eivissa) la matinada de diumenge mentre intentava atendre a un pacient.

A les 05.48 hores el 061 va rebre l’avís per atendre a un jove de 19 anys en estat d’agitació i pànic. En arribar la unitat de Suport Vital Bàsic (SVB), van trobar el jove sobre els cotxes aparcats, van intentar convèncer al jove (sota els efectes d’estupefaents), però aquest no els va fer cas. Es va avisar a una altra unitat de Suport Vital Avançat que va arribar amb la Guàrdia Civil. En veure que el jove no responia a la demanda dels sanitaris ni dels cossos de seguretat, Policia Municipal i Guàrdia Civil, van intentar reduir-lo per atendre’l i en aquest moment amb una forta coça va ferir al tècnic del 061 i li va provocar una fractura de costella. Finalment, el pacient va ser traslladat per la unitat de Suport Vital Avançat (SVA) a l'Hospital Can Misses.

La Conselleria de Salut, el Servei de Salut i la Gerència del 061 condemnen enèrgicament qualsevol agressió, verbal o física, als professionals del sistema sanitari públic.

El Servei de Salut ha activat el protocol previst en aquests casos, oferint assistència sanitària i suport jurídic i psicològic al professional afectat.

Cal recordar que des de la reforma del Codi penal (març de 2015) el personal del sistema sanitari públic és considerat autoritat pública, i preveu una pena de fins a quatre anys de presó per a l’agressor. El Servei de Salut exigirà el màxim rigor en l’aplicació de la llei.

[Font: Conselleria de Salut. 07/10/2018]

[Foto: Gerència del 061]