Categoria: Institucions sanitàries

S'aprova el Reial decret de prescripció de medicaments per part de les infermeres

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social va mantenir el passat 19 d'octubre una trobada amb el president del Consell General d'Infermeria, Florentino Pérez, i el president del sindicat d'infermeria SATSE, Manuel Cascos, en la qual els va traslladar l'aprovació per part del Consell de Ministres del Reial decret pel qual es modifica el Reial decret 954/2015 (BOE núm. 306, de 23 de desembre de 2015), pel qual es regula la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d'ús humà per part de les infermeres.

Competències concretes i seguretat jurídica

La norma, que posa les bases en la col·laboració entre professionals mèdics i d'infermeria, concreta les competències de les infermeres i els infermers en la indicació, ús i autorització de dispensació de determinats medicaments i productes sanitaris. Per la qual cosa s'establiran protocols i guies de pràctica clínica i assistencial, que es fixaran en la Comissió Permanent de Farmàcia, ja creada. 

D'aquesta forma, s'aporta seguretat jurídica en el maneig de medicaments que el col·lectiu d'infermeria usa en el seu acompliment assistencial habitual.

A més d'aquests canvis, el Reial decret també incorpora altres modificacions derivades de la necessitat d'adaptar-se a les sentències del Tribunal Constitucional que resol diferents conflictes de competència plantejats.

Per a més informació, podeu consultar en el BOE núm. 256, de 23 d'octubre de 2018, el Reial decret 1302/2018, de 22 d'octubre, el qual modifica el Reial decret 954/2015, de 23 de octubre, que regula l'indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d'ús humà per part de les infermeres.

[Fonts: Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. 19/10/2018 - BOE. Núm. 256. 23/10/2018]

[Foto: Infosalut] 

Notícies relacionades a Infosalut
*24/12/2015 - Publicació en el BOE del Reial decret que regula la prescripció infermera