Categoria: Institucions sanitàries

Neix el Consell Balear de Ressuscitació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El 16 d'octubre es va presentar el Consell Balear de Ressuscitació a la seu del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB), coincidint amb el Dia Europeu de l'Aturada Cardíaca.

La seva finalitat és convertir-se en un referent balear per a temes relacionats amb aturades cardiorespiratòries, la reanimació cardiopulmonar i el suport vital.

Entre les funcions d'aquest Consell, podem trobar les següents:

- Avalar i acreditar a organitzacions on els procediments, materials i activitats formatives tinguin el necessari interès científic.

- Agrupar les societats científiques, institucions i altres entitats relacionades amb la recerca, assistència sanitària i formació associada a la Reanimació Cardiopulmonar (RCP) en el territori de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

- Promoure la difusió estandarditzada del Suport Vital (SV) i de la RCP a través de les societats, entitats, etc.

Les societats que componen el Consell són: la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària (IBAMFIC), la Societat Balear de Cardiologia, la SEMES Balears, la Societat Balear de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries, la Societat Balear de Pediatria, el 061 Balears, el Pla Nacional de RCP, la Societat Balear d'Anestèsia, Reanimació i terapèutica del Dolor i la Creu Roja.

[Font: Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears]

[Foto: COMIB]