Categoria: Institucions sanitàries

Son Espases acull una exposició de cinquanta obres creades per pacients amb algun trastorn mental

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Universitari Son Espases acull fins al 30 de novembre l’exposició “Passes a Son Espases”, una col·lecció que fa referència als passos que ha de fer una persona que arriba a la Unitat Comunitària de Rehabilitació, un recorregut necessari per millorar les habilitats i els recursos personals i assolir el benestar.

La col·lecció, ubicada al vestíbul d’Extraccions de Son Espases (planta 0, mòdul K), consta de 50 obres creades amb tècniques mixtes i en formats diferents per pacients de la Unitat Comunitària de Rehabilitació de Salut Mental d’Inca (UCR Inca).

La inauguració va tenir lloc el passat divendres, dia 16, i va comptar amb la presència del director mèdic de Son Espases, Manuel del Río; de la subdirectora d’infermeria de Processos sociosanitaris i Salut Mental, María Viña; de la subdirectora de Recursos Humans, Ruth Martón, i del cap del Servei de Psiquiatria de l’Àrea Sociosanitària, Rainer Obergugenberger.

Durant la inauguració, el coordinador de la UCR d’Inca, el Dr. Óskar Clar, i la infermera Isabel Macía, van explicar l’objectiu de l’exposició i la feina que han fet amb els pacients.

L’eina principal de treball ha estat el taller creatiu, basat en l’expressió plàstica i corporal amb tècniques d’artteràpia, un recorregut que els pacients han fet amb l’acompanyament terapèutic per aconseguir la transformació personal, objectiu principal d’aquest projecte, que és una iniciativa de l’equip terapèutic de la UCR Inca en què tots els professionals hi han participat per fer possible aquesta mostra.

[Font: Conselleria de Salut. 16/11/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]