Categoria: Institucions sanitàries

L’IB-Salut subscriu un conveni amb la fundació “la Caixa” per al suport a la humanització de la salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) ha subscrit un conveni de col·laboració amb la Fundació “la Caixa” per al suport a la humanització de la salut amb acciones dirigides als infants i a persones amb malalties avançades. Aquest conveni preveu, entre altres aspectes, la implementació, promoció i difusió del Programa d'Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades, el qual, en una dècada, ha atès 4.428 malalts avançats en el final de la vida i 6.218 familiars, oferint un servei “imprescindible”, tal com ha manifestat la consellera de Salut, Patricia Gómez, durant la commemoració del 10è aniversari del Programa.

El document, que també inclou el Programa CiberCaixa Hospitalàries i el KitCaixa Ingenium, ha estat signat pel director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i el representant de la Fundació “la Caixa”, Marc Simón Martínez, en presència de Gómez.

El Programa d’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades s’adreça a les persones amb malalties avançades i als seus familiars. L’objectiu és oferir una atenció integral a aquestes persones i sensibilitzar la societat perquè conegui què són les cures pal·liatives. Per impulsar aquest programa són fonamentals els equips d’atenció psicosocial que s’han format per donar als malalts i als seus familiars una atenció pal·liativa, càlida i humana.

El Programa CiberCaixa Hospitalàries té un espai a l’Hospital Universitari Son Espases i a l’Hospital Son Llàtzer. Es tracta de zones creades perquè els infants es relacionin entre ells i amb els seus familiars en un entorn de lleure i comunicació. Així els més petits poden connectar-se a Internet i divertir-se amb programes educatius interactius i jocs. També disposen d’una zona destinada a la lectura i als audiovisuals amb llibres, vídeos i DVD per als infants.

El Programa KitCaixa Ingenium s’impulsarà als hospitals d’Inca i Manacor. Pretén entretenir i millorar l'estada hospitalària dels infants que, per la seva situació, han de romandre a les seves habitacions. Se’ls ofereix accés a una diversitat d'activitats que facin més agradable l'estada a l'hospital sense sortir de l’habitació. També es facilita la comunicació amb els pares i acompanyants, amb estones de joc i oci per compartir.

Aquest conveni té una vigència de dos anys i es pot prorrogar per un període de fins a quatre anys addicionals. No comporta obligacions financeres o contraprestació econòmica per a cap de les parts.

[Font: Conselleria de Salut. 27/11/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]