Categoria: Institucions sanitàries

Celebració del Consell de Salut i nomenament de Miguel Gascón com a Defensor dels Ususaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El passat dia 12 es va celebrar la sessió ordinària del Consell de Salut de les Illes Balears, principal òrgan de participació ciutadana en el sistema sanitari d’aquesta comunitat, integrat per més de 30 representants de l’Administració, col·legis professionals, sindicats i associacions de pacients.

La consellera Patricia Gómez, presidenta del Consell de Salut, va destacar el valor d’aquest òrgan de participació, en el qual es recullen les demandes i els suggeriments de les entitats ciutadanes i en el qual, cada semestre, l’equip de govern ret comptes de la seva activitat.

En el transcurs de la reunió, l’equip directiu de la Conselleria de Salut va fer balanç dels objectius complerts durant aquest darrer semestre de 2018 i va recordar, entre altres mesures, la posada en marxa del Decret de garantia de demora mitjançant el qual es garanteix que cap pacient a les Illes Balears esperi més de dos mesos per a una consulta amb l’especialista, ni més de sis mesos per a una intervenció quirúrgica.

Per altra banda, es van presentar els principals projectes prevists per la Conselleria de Salut i les línies de treball que marcaran l’activitat de cada direcció general al llarg de tot l’any.

En aquest sentit, la consellera va destacar que l’any 2019 suposarà complir nous compromisos amb la ciutadania de les Illes, com ara eliminar el copagament dels medicaments a pensionistes i jubilats, i garantir la gratuïtat dels pàrquings de tots els hospitals públics d’aquesta comunitat.

L’any 2019, entre altres mesures, la Direcció General de Salut Pública i Participació desenvoluparà l’estratègia social de promoció de la salut, i la Direcció General d’Acreditació, Docència i Recerca, el decret de carrera investigadora.

També es van recollir les aportacions dels representants de les entitats participants.

En el Consell de Salut de les Illes Balears estan representats els quatre consells insulars, la FELIB i l’Ajuntament de Palma; els sindicats UGT i CCOO; la CAEB; 13 col·legis professionals (Metges, Infermeria, Psicòlegs, Veterinaris, Farmacèutics, Dietistes-Nutricionistes, Odontòlegs, Podòlegs, Terapeutes Ocupacionals, Logopedes, Fisioterapeutes, Òptics-Optometristes i Protètics Dentals); l'Acadèmia Mèdica Balear; el Consell de Consum; les entitats FEAPS, UNAC i Plataforma d’Organitzacions de Pacients, i tots els representants de la Conselleria de Salut.

Nomenament del Defensor del Usuaris de la sanitat

Així mateix, el dia 14 de desembre, el Consell de Govern va aprobar el decret pel qual es nomena el metge Miguel Gascón Mir, defensor dels usuaris del Sistema Sanitari Públic de les Illes Balears, per millorar el nostre sistema de salut i l’atenció al pacient.

Gascón va desenvolupar bona part de la seva trajectòria professional a l’Hospital Mateu Orfila de Menorca, i ha compaginat la tasca assistencial amb l’activitat política.

En aquests enllaços podeu consultar més informació sobre aquest nomentament: nota de premsa de Conselleria de Salut, de dia 14 de desembre i en el BOIB de dia 15/12/2018.

[Font: Conselleria de Salut. 12/12/2018]

[Foto: Infosalut]