Categoria: Institucions sanitàries

Modificació del contracte de concessió d’obra per a la construcción i conservació del complex Can Misses

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha aprovat la modificació del contracte de concessió d’obra per a la construcció, conservació i explotació del complex assistencial Can Misses, per la qual s’iniciaran les obres de l’edifici J.

La reforma integral de l’edifici J està prevista per a principis del 2019. Inicialment es reformaran la planta baixa i el soterrani, on s’ubicarà el nou Centre de Salut Can Misses, la residència per a professionals i desplaçats de Formentera, un espai destinat a associacions, el dipòsit de cadàvers i la sala d’autòpsies, i part de la primera planta (l’antiga planta d’hospitalització de cirurgia), que s’ha afegit a l’estudi previ original perquè s’ha duplicat el nombre d’habitacions previstes inicialment per a aquesta unitat (s’ha passat de 15 habitacions a 30 habitacions dobles); aquest augment respon a les necessitats sorgides a partir de la nova estratègia de cronicitat del Servei de Salut.

Paral·lelament es començarà a adequar la residència per a professionals, que es preveu que estigui disponible abans de l’estiu, per la qual cosa es podrà utilitzar per incorporar reforços la pròxima temporada turística.

El Centre de Salut Can Misses és una altra prioritat d’aquesta obra i de la fase inicial. Ubicat a la planta baixa i a la planta semisoterrani de les antigues consultes externes, allotjarà 25 consultes. D’altra banda, la zona mortuòria multiplicarà per sis l’espai i tindrà una gran sala d’autòpsies i un dipòsit amb sis cambres mortuòries. A més, les associacions també hi disposaran d’un ampli espai, de gairebé 800 m2. El criteri d’inclusió de les associacions està pendent d’establir, però en principi han de tenir un objecte assistencial i compartit amb el Servei de Salut.

L’obra de la primera fase suposarà reformar 6.000 m2 de les plantes primera, baixa i semisoterrani, que ha augmentat respecte de l’estudi previ a causa de l’ampliació de la Unitat Polivalent de Convalescència. Amb aquesta primera fase s’estableixen les bases de la reforma integral de tot l’edifici i la futura ampliació de les unitats creades.

[Font: Conselleria de Salut. 07/12/2018]

[Foto: Infosalut]

Notícies relacionades a Infosalut
*10/08/2018 - S'autoritza la despesa per a les obres de reforma de l'edifici J de l'Hospital Can Misses.