Categoria: Institucions sanitàries

Repartiment de 22.991.834,71 euros per a programes de cohesió sanitària i formació entre comunitats autònomes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) ha aprovat el repartiment de 43.738.604,37 euros corresponents a aportacions de la indústria farmacèutica.

D'aquests fons, 22.991.834,71 euros es repartiran entre comunitats autònomes per al desenvolupament de polítiques de cohesió sanitària; programes de formació per a facultatius mèdics, odontòlegs, farmacèutics i infermers; i programes d'educació sanitària de la població per a afavorir l'ús racional dels medicaments.

D'altra banda, s'ha aprovat la distribució de 2.006.950,00 euros a les comunitats autònomes per a la millora del Sistema d'Informació del SNS l'any 2018.

Fons del Reial Decret Llei 1/2015

-Programes de cohesió sanitària

Els fons destinats a polítiques de cohesió sanitària es concediran al Programa de millora de l'atenció farmacèutica; a programes de desenvolupament de la recepta electrònica; a programes de desenvolupament de mesures relacionades amb l'ús racional dels medicaments, al programa de desenvolupament de les teràpies avançades; al pla estratègic i d'acció per a reduir el risc de resistència als antibiòtics; al programa de desenvolupament de les noves mesures de farmacovigilància; i a l'ampliació i millora dels Sistemes d'Informació Sanitària (SIS) en l'àmbit de les comunitats autònomes.

-Formació continuada

Es gestionarà la formació continuada en matèria de resistència als antibiòtics i en l'ús racional del medicament per a metges, odontòlegs, farmacèutics, infermers i inspectors del SNS.

Així mateix el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social gestionarà, entre altres, el programa de formació en matèria de normalització i gestió dels sistemes d'informació sanitària; programa de formació en matèria de qualitat assistencial i seguretat de pacients per a professionals del SNS.

-Educació sanitària de la població

A més, el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social gestionarà el desenvolupament del Programa de mesures de participació de pacients: Xarxa d'Escoles de Salut per a la Ciutadania.

-Repartiment de fons

Respecte als criteris de repartiment dels fons per als programes gestionats per les comunitats autònomes, l'assignació econòmica es farà amb una quantitat fixa igual a cada comunitat i la quantitat restant distribuïda proporcionalment d'acord a criteris poblacionals.

Entre aquests es troben el Pla Nacional de donació de medul·la, el Pla de Suport a la Recerca Independent, etc.

Fons per a la millora del Sistema d’Informació del SNS

Aquests fons es destinen finançar determinades actuacions que han de dur a terme les comunitats autònomes per a la construcció i manteniment del Sistema d'Informació Sanitària comuna.

[Font: Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. 07/12/2018]

[Foto: Infosalut]