Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Institucions sanitàries L’IdISBa obté l'acreditació de l'Institut de Salut Carlos III

L’IdISBa obté l'acreditació de l'Institut de Salut Carlos III

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha manifestat a l’acte que va tenir lloc el dia 7 de febrer a l’Hospital Universitari Son Espases que l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha obtingut l’acreditació com a institut d’investigació sanitària de l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII), organisme dependent del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, un objectiu estratègic per a l’IdISBa y la Conselleria de Salut, entre d’altres institucions.

A l’acte han participat també el rector de la Universitat, Llorenç Huguet; la consellera de Salut, Patricia Gómez; la directora general d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut, Margalida Frontera; el director científic de l’Idisba, Miquel Fiol, i el director gerent de l’institut, David Martínez. Aixímateix hi han assistit professionals de recerca de l’IdISBa, professionals sanitaris i equips directius dels hospitals i del Servei de Salut de les Illes Balears.

La consellera de Salut ha destacat l’aposta per la investigació, mitjançant l’aportació de recursos humans i económics, entre d’altres. 

Aquesta acreditació situa l’Institut en el mapa dels centres d’excel·lència en recerca en salut de l’Estat i permetrà l’accés a fonts de finançament reservades de manera exclusiva per a aquests tipus de centres.

L'IdISBa també podrà concórrer a les convocatòries de l'Acció Estratègica en Salut de l'Institut de Salut Carlos III, així com a convocatòries d'entitats privades exclusives també per a aquest tipus de centres.

Els instituts d'investigació sanitària són entitats dedicades a la recerca bàsica i aplicada, que es conformen mitjançant la integració als hospitals del Sistema Nacional de Salut, de les universitats, organismes públics d'investigació i altres centres, amb la finalitat de crear instituts de recerca multidisciplinaris. L'acreditació com a IIS és un reconeixement de l'excel·lència dels resultats científics i dels retorns beneficiosos en l'àmbit assistencial, social i econòmic de la recerca duita a terme per la institució.

L’acreditació com a Institut d'Investigació Sanitària té una vigència de cinc anys.

Captació de talent investigador, una prioritat

S’han realitzat esforços importants cap a la creació d’un entorn de recerca atractiu per recuperar i retenir talent. Així, el 2018 es va iniciar la tramitació del Projecte de decret de carrera investigadora. També s’ha potenciat la contractació de personal investigador.

Quant a la captació de talent, s’han posat en marxa diferents programes de captació com els programes d’incorporació d’investigadors RADIX i FOLIUM i el Fons Social Europeu.

Així mateix n el 2019 es finançaran tres programes nous: Talent Plus Junior, Talent Plus Tech i Talent Plus Clínic, que permetran convocar 5 contractes predoctorals, cinc contractes de tècnics de suport a la investigació i una plaça d’investigador clínic.

Aquestes iniciatives han permès incrementar un 80% el nombre de personal contractat a l’IdISBa. L’institut es va constituir formalment el 23 de desembre de 2013 i compta amb més de 680 investigadors.

[Font: Presidència de Govern. 07/01/2019]

[Foto: Presidència de Govern]

Què en diu la premsa
*08/01/2019 redaccionmedica.com - El Instituto de Salud de Baleares obtiene la acreditación del Carlos III.
*08/01/2019 ibeconomia.com - El IdISBa obtiene la acreditación del Instituto de Salud Carlos III y entra en la élite de la investigación.
*07/01/2019 diariodemallorca.es - 41 de los 45 centros de salud están investigando.
*07/01/2019 diariodemallorca.es - La investigación balear consigue el aval para obtener más fondos.
*07/01/2019 gentedigital.es - El IdISBa recibe la acreditación como instituto de investigación reconocida por el Carlos III.