Categoria: Institucions sanitàries

L’IB-Salut condemna l’agressió a un auxiliar d’infermeria i un guarda de seguretat a Son Llàtzer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) condemna enèrgicament l’agressió patida el dematí del dia 30 de gener, per part d’un auxiliar d’infermeria i d’un agent de seguretat de l’Hospital Son Llàtzer. A les 6 del matí, aquests dos professionals varen ser agredits al Servei d'Urgències de l’Hospital per part d'un usuari del centre que mostrava signes d’embriaguesa. El pacient, molt alterat, va colpejar als treballadors a la cara.

L'IB-Salut ha activat el protocol per aquests casos, que preveu assistència sanitària i suport jurídic i psicològic als professionals involucrats.

Cal recordar que la reforma del codi penal de març del 2015 considera autoritat als sanitaris davant d’una agressió i preveu una condemna de fins a quatre anys. L'agressió física o intimidació greu contra professionals sanitaris en l'exercici de la seva funció pública assistencial es considera delicte d'atemptat per part dels tribunals de justícia que han dictat sentències en aquest sentit, amb penes d'un a tres anys de presó.

[Font: Conselleria de Salut. 31/01/2019]

[Foto: Infosalut]