Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Institucions sanitàries La Consellera de Salut destaca el paper fonamental dels pediatres i les infermeres de pediatria a l’atenció primària

La Consellera de Salut destaca el paper fonamental dels pediatres i les infermeres de pediatria a l’atenció primària

La Conselleria de Salut va reunir el 14 de març el grup promotor del Pla Estratègic de Pediatria de les Illes Balears, que té per objecte elaborar un document marc per planificar l'atenció pediàtrica de salut amb la participació multidisciplinària i el consens de tots els professionals implicats en l'atenció de l'infant i de la seva família.

Aquest grup, format per 27 experts de tots els sectors sanitaris de la comunitat autònoma —amb representació de tots els àmbits assistencials i professionals implicats en l'atenció pediàtrica, i amb la participació de les societats científiques de Pediatria, de Medicina Familiar i Comunitària, d'Infermeria Pediàtrica i d'Infermeria Comunitària—, té l'encàrrec de concretar el document estratègic en el qual s'ha treballat i en què han participat més de 80 professionals de les Illes Balears. 

El document identifica en aquests moments 4 àrees estratègiques que aborden aspectes sobre el model organitzatiu; la coordinació, la comunicació i els protocols; la formació i la docència i, finalment, els sistemes d'informació i tecnologies de la comunicació. Per abordar aquestes quatre àrees es despleguen 11 línies i 33 objectius estratègics que es concreten en una proposta de 216 accions per desenvolupar.

A l'inici de la reunió la consellera de Salut va reconèixer la importància que tendrà aquest document per a la planificació de l'atenció pediàtrica a les Illes Balears a curt i mitjà termini com a eina per a la recerca de solucions, en un entorn consensuat amb els professionals, davant de les necessitats detectades quant a l’assistència sanitària pediàtrica.

Gómez, que va recalcar que el pediatre és el professional més ben qualificat per atendre la població infantil, va elogiar el model assistencial vigent en el Sistema Nacional de Salut, amb pediatres i infermeres de pediatria a atenció primària en què es basa el document.

Així mateix, la consellera va expressar la preocupació que hi ha per la necessitat de pediatres i d'altres professionals actualment i el compromís d'adoptar mesures per revertir aquesta situació. Va destacar també la bona tasca dels metges de família que atenen la població infantil a les consultes d'atenció primària.

[Font: Conselleria de Salut. 18/03/2019]

[Foto: Infosalut]