Categoria: Institucions sanitàries

Els consellers de Salut de Balears i Canàries debaten sobre la insularitat en la gestió sanitària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, es va reunir amb el conseller de Sanitat del Govern de Canàries, José Manuel Baltar, per tractar diverses qüestions relatives a la insularitat en la gestió sanitària durant els mesos de temporada alta en ambdues comunitats autònomes.

Gómez i Baltar van parlar sobre com s’afronta l’atenció sanitària els mesos de major afluència turística i com s’assumeixen els reforços de personal durant la temporada per garantir l’assistència a residents i visitants.

Respecte de la gestió dels recursos humans, Patricia Gómez va explicar les mesures de fidelització dels professionals que s’han posat en marxa els darrers anys a les Illes Balears, com ara el complement d’insularitat, el pagament de les hores de guàrdia, la mobilitat entre illes o la carrera professional.

La consellera de Salut va destacar a més que, entre altres mesures, s’ha posat a disposició dels professionals desplaçats a l’illa d’Eivissa un servei residencial, en el mateix Hospital Can Misses, que permet facilitar l’allotjament als nouvinguts i al personal de reforç a l’estiu.

Així mateix, Patricia Gómez i José Manuel Baltar van compartir els models de gestió de les urgències entre illes i dels desplaçaments dels usuaris als hospitals de referència; els reptes i avanços de l’atenció primària, i el desenvolupament d’un nou model d’atenció sanitària enfocat en la cronicitat.

En aquest sentit, Gómez es va interessar per les mesures que inclou l’estratègia +AP que ha posat en marxa el Govern de Canàries, pel seu servei de telemedicina i per l’atenció que es dona actualment als pacients amb malalties cròniques.

[Font: Conselleria de Salut. 29/03/2019]

[Foto: Conselleria de Salut]