Back Estàs aquí:Home Gestió sanitària Notícies de gestió sanitària Institucions sanitàries L’IB-Salut amplia el conveni singular amb l'Hospital de Creu Roja per a la prestació d'assistència sanitària

L’IB-Salut amplia el conveni singular amb l'Hospital de Creu Roja per a la prestació d'assistència sanitària

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) ha ampliat el conveni singular amb l’Hospital de Creu Roja—integrat en la Xarxa Hospitalària Pública— per a la prestació d’assistència sanitària en intervencions quirúrgiques (de cirurgia major i menor ambulatòria), consultes externes, proves diagnòstiques i estades hospitalàries. Aquest conveni es va signar el dia 4 d’abril pel director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i el president del Comitè Autonòmic de Creu Roja Espanyola, Antonio Barceló, l’ampliació té una vigència de deu anys —prorrogables fins a vint— i un pressupost de 89 milions d’euros.

Creu Roja és un hospital sense ànim de lucre que forma part de la Xarxa Hospitalària Pública des de l’any 2013. El Servei de Salut considera aquesta col·laboració cabdal per a la prestació de l’activitat assistencial, amb l’objectiu de reduir els temps d’espera tant per a consultes com per a intervencions dels usuaris del sistema públic de salut de les Illes. 

D’acord amb el document, els hospitals del Servei de Salut derivaran principalment pacients per a intervencions quirúrgiques de cirurgia menor i major ambulatòria de les especialitats de cirurgia general, cirurgia maxil·lofacial, traumatologia i urologia (per exemple, reparació d’hèrnies, inserció de pròtesis, varices, cataractes), proves diagnòstiques (colonoscòpies, gastroscòpies, ecografies..), hospitalització o consultes externes.

L’Hospital Creu Roja de Palma s’ha compromès a dur a terme una inversió de 5 M€ per tal de renovar les seves instal·lacions. Es tracta d’un espai de quatre mil metres quadrats construït l’any 1949 i que es va reformar per darrera vegada l’any 2005. És un centre hospitalari de llarga estada amb activitat quirúrgica ambulatòria i hospital de dia geriàtric. Disposa de 60 llits d’hospitalització, 3 sales d’operacions, 13 espais per a consultes externes, sala de radiologia convencional, laboratori d’anàlisis clíniques, farmàcia interhospitalària, rehabilitació i una sala per a teràpia ocupacional.

[Font: Conselleria de Salut. 04/04/2019]

[Foto: Infosalut]

Què en diu la premsa
*05/04/2019 ultimahora.es - El IB-Salut quiere ampliar hasta 2033 el convenio con Sant Joan de Déu y Creu Roja.